Hyundai: Επένδυση-μαμούθ 20 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ με νέο εργοστάσιο χάλυβα στη Λουιζιάνα

Hyundai: Επένδυση-μαμούθ 20 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ με νέο εργοστάσιο χάλυβα στη Λουιζιάνα
epa05556434 A view of Hyundai Motor Co. logo in Seoul, South Korea, 26 September 2016. Unionized workers of South Korea's top automaker started their first full strike in 12 years after rejecting a previously offered compromise on wage hikes. EPA/JEON HEON-KYUN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Hyundai σχεδιάζει να επενδύσει 20 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ, ξεκινώντας με ένα εργοστάσιο χάλυβα 5 δισ. δολαρίων στη Λουιζιάνα, σε μια κίνηση που ενισχύει τη στρατηγική της παρουσία στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και προλαβαίνει ενδεχόμενους δασμούς.  

H νοτιοκορεατική Hyundai θα ανακοινώσει επένδυση 20 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ που θα περιλαμβάνει την κατασκευή εργοστασίου χάλυβα 5 δισ. δολαρίων στη Λουιζιάνα, σύμφωνα με πηγές του CNBC.

Το εργοστάσιο πρόκειται να προσλάβει περίπου 1.500 υπαλλήλους και θα παράγει χάλυβα επόμενης γενιάς που θα χρησιμοποιηθεί από τα δύο εργοστάσια αυτοκινήτων της Hyundai στις ΗΠΑ για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Η επένδυση αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον πρόεδρο της Hyundai και τον κυβερνήτη της Λουιζιάνα.

Η ανακοίνωση της Hyundai έρχεται καθώς μεγάλοι διεθνείς όμιλοι επιδιώκουν να αποφύγουν τις συνέπειες ενός εμπορικού πολέμου ενόψει των δασμών που αναμένεται να ανακοινώσει ο Τραμπ στις 2 Απριλίου. Η Taiwan Semiconductor Manufacturing  και η ιαπωνική SoftBank είναι δύο από τους σημαντικότερους ξένους κολοσσούς που επισκέφθηκαν τον Λευκό Οίκο τους τελευταίους δύο μήνες για να ανακοινώσουν σχέδια για μεγάλες επενδύσεις στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία καταγράφει υψηλές πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ, ανταγωνιζόμενη άμεσα την Tesla. Έχει ήδη δύο μεγάλα εργοστάσια αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, το ένα στην Αλαμπάμα και το άλλο στη Τζόρτζια.

Η Hyundai τη Δευτέρα αναμένεται επίσης να ανακοινώσει το άνοιγμα ενός τρίτου εργοστασίου αυτοκινήτων, επίσης στη Tζόρτζια.

Σημειώνεται ότι η Νότια Κορέα είναι μεταξύ των χωρών με τις οποίες οι ΗΠΑ έχουν μεγάλο εμπορικό έλλειμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: