Η αδυναμία των «χλιδάτων» καταναλωτών έπληξε την εταιρεία των Gucci – Σε χαμηλό 7 ετών η μετοχή

Η αδυναμία των «χλιδάτων» καταναλωτών έπληξε την εταιρεία των Gucci – Σε χαμηλό 7 ετών η μετοχή
epa08503048 White gloved doormen stand out front of the Italian retailer Gucci in New York, New York, USA, 22 June 2020. New York City officially began Phase Two with most activities reopening after being shut down for 100 days due to the coronavirus pandemic. EPA/PETER FOLEY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Υπήρξε σημαντική επιβράδυνση στην Κίνα, ενώ οι τάσεις δεν βελτιώθηκαν σημαντικά στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη».

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 7 ετών κινήθηκε την Πέμπτη η μετοχή της Kering, ιδιοκτήτριας του brand Gucci, μετά από την πτώση των εσόδων για το πρώτο εξάμηνο του 2024 και αφού «μάζεψε» τις εκτιμήσεις για την πορεία της στο δεύτερο μισό του έτους.

Η μετοχή της Kering στο χρηματιστήριο του Λονδίνου έφτασε να υποχωρεί έως και 9% στο άνοιγμα της Πέμπτης, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2017, προτού περιορίσει στη συνέχεια τις απώλειες.

Ο όμιλος ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα έσοδά του μειώθηκαν κατά 11% το πρώτο εξάμηνο του 2024, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα. Η μείωση ήταν «στο πλαίσιο της επιβράδυνσης της αγοράς στις περισσότερες περιοχές εκτός από την Ιαπωνία».

«Υπήρξε σημαντική επιβράδυνση στην Κίνα, ενώ οι τάσεις δεν βελτιώθηκαν σημαντικά στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη», πρόσθεσε η Kering.

Η εταιρεία πολυτελείας δήλωσε επίσης ότι αναμένει ότι τα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά κέρδη θα κατρακυλήσουν έως και 30% σε ετήσια βάση το δεύτερο εξάμηνο του 2024, επικαλούμενη «αβεβαιότητες που επιβαρύνουν την εξέλιξη της ζήτησης από τους καταναλωτές πολυτελείας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: