Η Adobe φέρνει νέο εργαλείο παραγωγής βίντεο με την τεχνητή νοημοσύνη

Η Adobe φέρνει νέο εργαλείο παραγωγής βίντεο με την τεχνητή νοημοσύνη
epa06660593 The Adobe logo is seen on a booth during the 2018 NAB Show at the Las Vegas convention center in Las Vegas, Nevada, USA, 10 April 2018. More then 100,000 people are attending the National Association of Broadcasters (NAB) show that runs from 09 to 12 April 2018. EPA/ANDREW GOMBERT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι χρήστες μπορούν επίσης να καθορίσουν την απαιτούμενη γωνία κάμερας, την περιστροφή, την κίνηση και το ζουμ.

Η Adobe θα παρουσιάσει ένα νέο εργαλείο δημιουργίας και επεξεργασίας βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη σε μια περιορισμένη έκδοση αργότερα μέσα στο έτος καθώς επιδιώκει να ενισχύσει τη σουίτα εφαρμογών που απευθύνεται σε επαγγελματίες του δημιουργικού τομέα.

Με την ονομασία Adobe Firefly Video Model, το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης θα κυκλοφορήσει σε beta έκδοση και θα ενταχθεί στην υπάρχουσα σειρά εφαρμογών δημιουργίας εικόνων Firefly της κατασκευάστριας εταιρείας του Photoshop, οι οποίες επιτρέπουν στους χρήστες να παράγουν ακίνητες εικόνες, σχέδια και διανυσματικά γραφικά.

Το μοντέλο θα εδραιώσει την Adobe στην αναπτυσσόμενη αγορά εργαλείων δημιουργίας βίντεο με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, έναν χώρο που ήδη στοχεύουν το Sora της OpenAI, το Stable Video Diffusion της Stability AI και άλλες εφαρμογές βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη από μικρότερες νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Το εργαλείο μπορεί να δημιουργήσει ένα κλιπ πέντε δευτερολέπτων για μία μόνο προτροπή και μπορεί να ερμηνεύσει τόσο προτροπές κειμένου όσο και εικόνες, ανέφερε την Τετάρτη ο Αλεξάντρου Κοστίν, αντιπρόεδρος της γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης στην Adobe.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να καθορίσουν την απαιτούμενη γωνία κάμερας, την περιστροφή, την κίνηση και το ζουμ.

«Επενδύσαμε ώστε αυτό το μοντέλο να φτάσει στο επίπεδο ποιότητας και κατανόησης των προτροπών που περιμένουν οι βιντεογράφοι.

Επενδύσαμε στο να βεβαιωθούμε ότι δίνουμε πραγματικά προσοχή στην προτροπή, σεβόμενοι την καθοδήγηση από τους βιντεογράφους πολύ καλύτερα από άλλα μοντέλα (AI video)» είπε ο Κοστίν στο Reuters.

Η Adobe δήλωσε ότι το μοντέλο βίντεο εκπαιδεύεται σε δημόσιο ή αδειοδοτημένο περιεχόμενο που έχει άδεια χρήσης και όχι σε περιεχόμενο πελατών της Adobe.

«Τους εκπαιδεύουμε μόνο στη βάση δεδομένων περιεχομένου Adobe Stock, η οποία περιέχει 400 εκατομμύρια εικόνες, εικονογραφήσεις και βίντεο που έχουν επιμεληθεί ώστε να μην περιέχουν πνευματική ιδιοκτησία, εμπορικά σήματα ή αναγνωρίσιμους χαρακτήρες» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η Adobe λανσάρει επίσης το Generative Extend, ένα εργαλείο που θα είναι διαθέσιμο στο λογισμικό επεξεργασίας βίντεο Premiere Pro, το οποίο μπορεί να επεκτείνει οποιοδήποτε υπάρχον κλιπ κατά δύο δευτερόλεπτα δημιουργώντας ένα κατάλληλο ένθετο για να καλύψει τα κενά στο υλικό.

Το εργαλείο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο και έχει δει «τεράστια θετική αντίδραση από όλους τους πελάτες μας» υποστήριξε ο Κοστίν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com