Οι Αυστραλοί θέλουν να κατακτήσουν το Ρεκόρ Γκίνες κοιτώντας…τα αστέρια!
- 24/05/2018, 20:45
- SHARE
Στόχος τους να μπουν στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως «οι περισσότεροι άνθρωποι που παρατηρούσαν τα αστέρια σε πολλούς χώρους την ίδια χρονική στιγμή».
Η Καμπέρα της Αυστραλίας είναι μια ήσυχη πόλη. Την Τετάρτη το βράδυ όμως χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας (ANU) κρατώντας τηλεσκόπια, ενώ κάποιοι είχαν πάρει μαζί τους και πτυσσόμενα καθίσματα. Εκτός από την Καμπέρα, στην ενατένιση των αστεριών συμμετείχαν και άνθρωποι από πολλές ακόμη περιοχές της χώρας. Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 20:40 τοπική ώρα και επί 10 λεπτά οι συμμετέχοντες παρατηρούσαν τα αστέρια με τηλεσκόπιο ή φορώντας γυαλιά.
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης, που είναι το Εθνικό Πανεπιστήμιο και ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Αυστραλίας ABC, ελπίζουν πως όταν ανακοινωθεί ο ακριβής αριθμός των συμμετεχόντων, θα μπουν στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως «οι περισσότεροι άνθρωποι που παρατηρούσαν τα αστέρια σε πολλούς χώρους την ίδια χρονική στιγμή».
Ο 60χρονος Άλαν Μπράουν έφερε από το σπίτι του ένα μεγάλο κόκκινο τηλεσκόπιο που είχε αγοράσει ο πατέρας του πριν από 25 χρόνια. Από παιδί μαζί με τον αδελφό του, όπως λέει, παρατηρούσε ώρες τα αστέρια στον ουρανό. Ένας άλλος λάτρης του σύμπαντος, ο 16χρονος Ντάρσι Λιντς, ήταν επίσης στη διοργάνωση του 2015. Το 2011 παρακολούθησε κάποια μαθήματα αστρονομίας και ευελπιστεί στο μέλλον να καταφέρει να κάνει σπουδές στον τομέα αυτό.
Δεν τίθεται θέμα εάν κάποιος δεν έχει επαγγελματικό τηλεσκόπιο καθώς όσοι θέλουν να συμμετάσχουν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα μικρό αντί 7 δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 5,3 δολάρια ΗΠΑ), με το οποίο μπορούν να δουν καθαρά το φεγγάρι. Η κυρία που πουλούσε τηλεσκόπια στην περιοχή είπε ότι το βράδυ της εκδήλωσης πούλησε περίπου 2.000 τεμάχια. Νωρίτερα, η ίδια είχε κάνει καλές πωλήσεις μέσω Διαδικτύου, με αποτέλεσμα να αποκομίσει κέρδη από την πώληση συνολικά 5.000 τηλεσκοπίων.
Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν τον Αύγουστο του 2015 στην Αυστραλία, όταν 7.960 άνθρωποι από 37 διαφορετικά μέρη κοιτούσαν την ίδια στιγμή τα αστέρια.