Η αγορά του anime θα φτάσει τα 60 δισ. δολάρια και η Sony θέλει να εκμεταλλευτεί το Crunchyroll

Η αγορά του anime θα φτάσει τα 60 δισ. δολάρια και η Sony θέλει να εκμεταλλευτεί το Crunchyroll
epa08983301 Exterior view of the headquarters of Sony Corp. in Tokyo, Japan, 03 February 2021. Sony will announce its 2020 Q3 results, as well as results from April to December 2020, on 03 February 2021. EPA/KIMIMASA MAYAMA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η εξάπλωση του διαδικτύου και του streaming έχει καταστήσει τα anime προσιτά σε ένα ευρύτερο κοινό.

Η Sony εκτιμά πως η υπηρεσία streaming anime που διαθέτει, το Crunchyroll, θα αποτελέσει μοχλός ανάπτυξης για τον ιαπωνικό όμιλο τα επόμενα χρόνια.

«Το Crunchyroll θα είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξής μας τα επόμενα χρόνια» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Sony Pictures Entertainment (SPE), Τόνι Βιντσικέρα, όπως μετέδωσε το Reuters.

Ενώ ο όμιλος τεχνολογίας και ψυχαγωγίας είναι γνωστός για τις επιχειρήσεις ταινιών, παιχνιδιών και μουσικής, η Sony είναι επίσης μια δύναμη των anime με την Aniplex, η οποία δημιούργησε το anime «Demon Slayer» και το Crunchyroll, το οποίο έχει 13 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως.

Η εξάπλωση του διαδικτύου και του streaming έχει καταστήσει τα anime προσιτά σε ένα ευρύτερο κοινό, με τα δημοφιλή franchises να γίνονται όλο και περισσότερο στόχος παγκόσμιων εταιρειών ψυχαγωγίας.

Η αγορά anime αναμένεται να διπλασιαστεί περίπου στα 60 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030, με την Crunchyroll να προχωρά σε επέκταση στη Νοτιοανατολική Ασία και την Ινδία μέσω του Amazon Channels, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες streaming μέσω του Amazon.

Η Sony δεν διαθέτει ένα γενικό streaming ψυχαγωγίας και έχει υποστηρίξει ότι η ιδιότητά της ως ανεξάρτητου παρόχου περιεχομένου αποτελεί πλεονέκτημα καθώς οι τεχνολογικές αλλαγές ταλανίζουν τον κλάδο.

Το Reuters ανέφερε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η Sony ενδιαφέρεται να αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία της αμερικανικής εταιρείας μέσων ενημέρωσης Paramount Global, η οποία θα μπορούσε να ενισχύσει το ρόστερ των franchise της.

«Η στρατηγική μας είναι να έχουμε περισσότερο προϊόν για να πουλήσουμε» δήλωσε ο Βιντσικέρα όταν ρωτήθηκε για την επενδυτική στρατηγική της επιχείρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com