Η… AI ισχύς εν τη ενώσει – Ο Έλον Μασκ θα ενσωματώσει το xAI στην πλατφόρμα X

Η… AI ισχύς εν τη ενώσει – Ο Έλον Μασκ θα ενσωματώσει το xAI στην πλατφόρμα X
The xAI Grok AI logo is seen in this photo illustration taken on 06 November, 2023. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
«Το Grok έχει πρόσβαση σε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο μέσω της πλατφόρμας X, γεγονός που αποτελεί τεράστιο πλεονέκτημα», τόνισε ο δισεκατομμυριούχος.

Η startup τεχνητής νοημοσύνης xAI του Έλον Μασκ θα ενσωματωθεί στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X και θα είναι επίσης διαθέσιμη ως αυτόνομη εφαρμογή, ανέφερε την Κυριακή σε ανάρτησή του.

Ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε επίσης ότι η xAI κυκλοφόρησε το πρώτο της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, ένα bot με το όνομα Grok, αφού το έκανε διαθέσιμο σε όλους τους συνδρομητές του X Premium+ την Παρασκευή.

Η startup στοχεύει στη δημιουργία εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης που «βοηθούν την ανθρωπότητα στην προσπάθειά της για κατανόηση και γνώση» και ότι το Grok έχει σχεδιαστεί για να απαντά σε ερωτήσεις με λίγη… ευστροφία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μασκ, ο οποίος έχει επικρίνει τις προσπάθειες των Big Tech για AI ως γεμάτες λογοκρισία, ξεκίνησε τον Ιούλιο το xAI, χαρακτηρίζοντάς το ως μια τεχνητή νοημοσύνη «που αναζητά την αλήθεια», η οποία προσπαθεί να κατανοήσει τη φύση του σύμπαντος για να ανταγωνιστεί το Bard της Google και το Bing AI της Microsoft.

«Το Grok έχει πρόσβαση σε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο μέσω της πλατφόρμας X, γεγονός που αποτελεί τεράστιο πλεονέκτημα έναντι άλλων μοντέλων», πρόσθεσε ο Μασκ.

Η X, η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ήταν προηγουμένως γνωστή ως Twitter και η οποία ανήκει στον Μασκ, είναι ξεχωριστή από την xAI, αλλά οι εταιρείες συνεργάζονται στενά. Η xAI συνεργάζεται επίσης με την εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων του, την Tesla και άλλες εταιρείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: