Η… ανθεκτική Victoria’s Secret: Αύξηση στις πωλήσεις και «εκτίναξη» στις μετοχές

Η… ανθεκτική Victoria’s Secret: Αύξηση στις πωλήσεις και «εκτίναξη» στις μετοχές
epa11059470 Victoria's Secret's window display advertises a semi-annual sale on Fifth Avenue in New York, New York, USA, 05 January 2024. EPA/SARAH YENESEL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Victoria’s Secret αναζητά τρόπους για να ανακτήσει την αγορά και να προσελκύσει νέους πελάτες.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες και τον αυξημένο ανταγωνισμό, η Victoria’s Secret & Co. ανακοίνωσε βελτίωση στις πωλήσεις της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της την Πέμπτη 9/5, οι προκαταρκτικές πωλήσεις και τα προσαρμοσμένα κέρδη της για το τελευταίο τρίμηνο υπερέβησαν τις προηγούμενες προβλέψεις της, είτε σημείωναν ανάπτυξη είτε παρέμεναν σταθερά. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ενώ οι καθαρές πωλήσεις εμφάνισαν μια μικρή πτώση κατά 3% έως 4%, αυτό αντιστοιχεί σε μια καλύτερη εικόνα από τις προβλέψεις που υπολόγιζαν μια πιο σημαντική μείωση έως και 6%. Επιπλέον, η εταιρεία σημείωσε ότι οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου υπερέβησαν τις επιδόσεις των φυσικών καταστημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά την πρόκληση που αντιμετωπίζει από τη μείωση των πωλήσεων τα τελευταία δύο χρόνια, η Victoria’s Secret αναζητά τρόπους για να ανακτήσει την αγορά και να προσελκύσει νέους πελάτες. Μεταξύ άλλων, έχει επαναπροσδιορίσει την εικόνα της σε επίδειξη μόδας και έχει επεκτείνει τις συλλογές της σε μαγιό και ρούχα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Μάρτιν Γουότερς, τόνισε ότι οι νέες προσθήκες αρέσουν στους καταναλωτές και ότι οι τάσεις στις πωλήσεις βελτιώνονται τόσο για την ομώνυμη μάρκα όσο και για τη σειρά ενδυμάτων PINK.

Παράλληλα, ο κ. Γουότερς προειδοποίησε ότι η αγορά λιανικής στη Βόρεια Αμερική παραμένει προβληματική, με αυξημένες εκπτώσεις και έντονο ανταγωνισμό. Παρόλα αυτά, η εταιρεία διατήρησε τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους στα ίδια επίπεδα, παρά τις αισιόδοξες εξελίξεις του προηγούμενου τριμήνου.

Μετά την ανακοίνωση αυτή, οι μετοχές της Victoria’s Secret σημείωσαν άνοδο έως και 12% στις διευρυμένες συναλλαγές, ενώ είχαν υποχωρήσει κατά 30% φέτος μέχρι την Πέμπτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: