Η αντιμετώπιση του burnout των εργαζομένων θα είναι καθοριστική για τον χώρο εργασίας μετά την πανδημία

Η αντιμετώπιση του burnout των εργαζομένων θα είναι καθοριστική για τον χώρο εργασίας μετά την πανδημία
pexels
Η εξάντληση των εργαζομένων είναι γεγονός και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Γι’ αυτό, οι εργοδότες πρέπει να ξανασκεφτούν μετά την πανδημία τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τους οργανισμούς τους.

της Danielle Abril

Η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε πολλούς εργοδότες στο να συνειδητοποιήσουν το εξής: Η εξάντληση των εργαζομένων είναι γεγονός και πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εργοδότες πρέπει να ξανασκεφτούν μετά την πανδημία τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τους οργανισμούς τους, σύμφωνα με την Arianna Huffington, διευθύνουσα σύμβουλο της συμβουλευτικής εταιρείας Thrive Global, και τη Nickle LaMoreaux, ανώτερη αντιπρόεδρο και επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού στην IBM.

Οι ίδιες συνόψισαν τις αλλαγές σε δύο πράγματα: οι εργοδότες να είναι πιο ευέλικτοι όχι μόνο με το πού εργάζονται οι εργαζόμενοι αλλά και με το πότε εργάζονται, και να δίνουν στους εργαζομένους την ευκαιρία να αποκτήσουν νέες δεξιότητες.

«Από την Βιομηχανική Επανάσταση είχαμε να ασχοληθούμε με το ζήτημα της εργασίας», δήλωσε η Huffington κατά τη διάρκεια της Συνόδου Reimagine του Fortune την Τετάρτη. «Τώρα αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε ότι το ανθρώπινο λειτουργικό σύστημα είναι διαφορετικό. Ο ‘χρόνος διακοπής λειτουργίας’ για το ανθρώπινο λειτουργικό σύστημα δεν είναι σφάλμα, είναι χαρακτηριστικό».

Η πανδημία έχει αλλάξει εντελώς τον τρόπο που εργάζονται πολλοί άνθρωποι. Πολλοί εργοδότες αποφάσισαν να αφήσουν τους υπαλλήλους τους να εργαστούν από το σπίτι λόγω του κορωνοϊού.

Ωστόσο, η πανδημία θόλωσε επίσης τα όρια μεταξύ του σπιτιού και της επαγγελματικής ζωής, οδηγώντας σε εξάντληση καθώς οι εργαζόμενοι έπρεπε να δουλεύουν ταυτόχρονα με άλλες προκλήσεις όπως η φροντίδα των παιδιών.

Η Huffington και η LaMoreaux ανέφεραν ότι η κατάσταση δίνει στους εργοδότες την ευκαιρία να δημιουργήσουν νέες πολιτικές για την προώθηση της ευημερίας των εργαζομένων τους σε έναν κόσμο μετά την πανδημία. Αυτό σημαίνει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι άνθρωποι εργάζονται καλύτερα και είναι πιο παραγωγικοί όταν έχουν χρόνο να «γεμίσουν τις μπαταρίες τους» και να ανακάμψουν.

Σε δύο χρόνια, το ωράριο 9 π.μ. με 5 μ.μ. θα είναι παρελθόν, είπε η LaMoreaux. Είπε επίσης ότι οι εργοδότες πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης τους για την εργασία ώστε να επικεντρωθούν περισσότερο στο τελικό αποτέλεσμα. «Εάν μπορείτε να αρχίσετε να σκέφτεστε την εργασία ως αποτέλεσμα – το πραγματικό αντικείμενο της εργασίας έναντι της διαχείρισης όλων των μικρών εργασιών που οδηγούν σε αυτό – μπορείτε επίσης να αποκτήσετε ουσιαστικά κάποια ευελιξία», είπε.

Πηγή: Fortune