Η Apple εισέρχεται δυναμικά στην Τεχνητή Νοημοσύνη με επένδυση στην OpenAI

Η Apple εισέρχεται δυναμικά στην Τεχνητή Νοημοσύνη με επένδυση στην OpenAI
(FILES) In this file photo taken on November 10, 2020 the Apple logo is seen at a company store in an upscale shopping mall in Bangkok. - Apple on August 5, 2021 said that iPhones and iPads will soon start detecting images containing child sexual abuse and reporting them as they are uploaded to the iCloud. The software tweak to Apple's operating systems will monitor pictures, allowing Apple to report findings to the National Center for Missing and Exploited Children, according to a statement by the Silicon Valley-based tech giant. (Photo by Mladen ANTONOV / AFP) Photo: AFP
Η κίνηση σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη στην τεχνολογική βιομηχανία, όπου η Microsoft μέχρι σήμερα κατείχε τον ρόλο του κύριου επενδυτή στην OpenAI.

Η Apple προετοιμάζεται να κάνει ένα σημαντικό βήμα στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, σχεδιάζοντας επένδυση στην OpenAI, την εταιρεία πίσω από το γνωστό ChatGPT. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η επερχόμενη αυτή επένδυση αναμένεται να αυξήσει την αποτίμηση της OpenAI σε πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παρότι δεν έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες σχετικά με το ποσό που σκοπεύει να επενδύσει η Apple, η κίνηση αυτή υπογραμμίζει την πρόθεσή της να ενισχύσει την παρουσία της στον ανταγωνιστικό τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Μέχρι σήμερα, η Microsoft κατείχε τον ρόλο του κύριου επενδυτή στην OpenAI, έχοντας επενδύσει συνολικά 13 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2019 και μετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ Apple και OpenAI θα μπορούσε να επιφέρει σημαντικές εξελίξεις στην ανάπτυξη και ενσωμάτωση προηγμένων λύσεων τεχνητής νοημοσύνης στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Apple, προσφέροντας βελτιωμένες εμπειρίες στους χρήστες και ενισχύοντας τον ανταγωνισμό στον τεχνολογικό τομέα.

Η επένδυση αυτή αναμένεται να δημιουργήσει νέες δυναμικές ισορροπίες στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας παγκοσμίως θα έχουν σημαντική συμμετοχή στην εξέλιξη και την κατεύθυνση της OpenAI. Οι επόμενοι μήνες αναμένονται με ενδιαφέρον, καθώς θα αποκαλυφθούν περισσότερες πληροφορίες και θα διαφανεί ο αντίκτυπος αυτής της επένδυσης στην ευρύτερη τεχνολογική κοινότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: