Η BP ετοιμάζεται για «τρύπα» έως 2 δισ. δολαρίων λόγω των επιδόσεων του πετρελαίου

Η BP ετοιμάζεται για «τρύπα» έως 2 δισ. δολαρίων λόγω των επιδόσεων του πετρελαίου
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το πλήγμα περιλαμβάνει χρεώσεις που σχετίζονται με τη συνεχιζόμενη επανεξέταση της BP για το διυλιστήριο Γκελζενκίρχεν στη Γερμανία.

H BP αναναμένει απομείωση έως και 2 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο και προειδοποίησε ότι τα χαμηλότερα περιθώρια διύλισης θα επιβαρύνουν τα αποτελέσματά της, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο βρετανικός ενεργειακός κολοσσός.

Η BP εκτιμά πως τα αδύναμα περιθώρια διύλισης και οι επιδόσεις στο εμπόριο πετρελαίου θα επιβαρύνουν τα αποτελέσματά της για το δεύτερο τρίμηνο, τα οποία θα ανακοινωθούν στις 30 Ιουλίου. Το πλήγμα εκτιμάται μεταξύ 500 εκατ. και 700 εκατ. δολαρίων.

Η ενεργειακή εταιρεία αναμένει επίσης να καταγράψει απομειώσεις περιουσιακών στοιχείων μετά από φόρους και προβλέψεις για συμβόλαια της τάξης του 1 δισ. έως 2 δισ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο. Το πλήγμα περιλαμβάνει χρεώσεις που σχετίζονται με τη συνεχιζόμενη επανεξέταση της BP για το διυλιστήριο Γκελζενκίρχεν στη Γερμανία.

Η upstream παραγωγή κατά το δεύτερο τρίμηνο αναμένεται τώρα να είναι «σε γενικές γραμμές σταθερή» σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, δήλωσε η BP.

Το CNBC υποστηρίζει πως η BP βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεταβατική περίοδο μετά την παραίτηση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Μπέρναρντ Λούνεϊ, ο οποίος παραιτήθηκε λιγότερο από τέσσερα χρόνια στη θέση του, λόγω αδήλωτων προσωπικών σχέσεων με συναδέλφους του πριν γίνει διευθύνων σύμβουλος.

Η εταιρεία διόρισε τον Μάρεϊ Άτσινκλος ως μόνιμο διευθύνοντα σύμβουλο τον Ιανουάριο.

Η εταιρεία στοχεύει σε εξοικονόμηση κόστους τουλάχιστον 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά μέχρι το τέλος του 2026. Το ασθενέστερο περιθώριο κέρδους στα καύσιμα και οι χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου και πετρελαίου επηρέασαν τα αποτελέσματα της BP το πρώτο τρίμηνο, οδηγώντας σε μείωση των κερδών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: cnbc.com