Η Burberry «έφαγε» τον CEO της και προειδοποιεί για πτώση των κερδών

Η Burberry «έφαγε» τον CEO της και προειδοποιεί για πτώση των κερδών
epa07001520 A Burberry logo is pictured store in Oxford street in London, Britain, 06 September 2018. The company has announced that will stop burning unsold items after receiving criticisms from environmental organizations across the planet. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο βρετανικός όμιλος πολυτελείας ακύρωσε την καταβολή μερίσματος για φέτος.

Ο βρετανικός όμιλος πολυτελείας Burberry διόρισε τον πρώην επικεφαλής της Μάικλ Κορς Τζόσουα Σούλμαν ως νέο διευθύνοντα σύμβουλό του τη Δευτέρα, καθώς προειδοποίησε για τα κέρδη του και ακύρωσε την καταβολή μερίσματος για φέτος.

Η επιβράδυνση στον τομέα της πολυτέλειας έπληξε σκληρά την Burberry τον τελευταίο χρόνο, εκτροχιάζοντας την 168χρονη βρετανική εταιρεία καθώς προσπαθούσε να κινηθεί προς τα πάνω.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η αδυναμία στην αγορά της είχε βαθύνει, ωθώντας τις υποκείμενες πωλήσεις να μειωθούν κατά 21% στις 13 εβδομάδες έως τις 29 Ιουνίου, και ως εκ τούτου θα αλλάξει πίσω την προσφορά της για να είναι «πιο οικεία στους βασικούς πελάτες» της.

Αυτή η πτώση ώθησε το διοικητικό συμβούλιο να δηλώσει ότι ο διευθύνων σύμβουλος Τζόναθαν Ακερόιντ θα αποχωρήσει με άμεση ισχύ με αμοιβαία συμφωνία τη Δευτέρα, λίγο περισσότερο από δύο χρόνια αφότου ανέλαβε.

Η Burberry, το μεγαλύτερο brand πολυτελείας της Βρετανίας, η οποία έφτιαξε το όνομά της ντύνοντας τις αγγλικές ανώτερες τάξεις, δήλωσε ότι αν οι τρέχουσες τάσεις συνεχιστούν, τα λειτουργικά κέρδη της για το σύνολο του έτους θα κινηθούν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις.

Η κίνηση να επικεντρωθεί εκ νέου στο κλασικό καμηλό, κόκκινο και μαύρο καρό σχέδιο μετά από ένα φλερτ με τα έντονα χρώματα θα αρχίσει να προσφέρει βελτίωση στο δεύτερο εξάμηνο, δήλωσε η εταιρεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com