Η Citi αναβάθμισε τη μετοχή της Coinbase, «κοιτάζοντας» προς τον Τραμπ και την SEC

Η Citi αναβάθμισε τη μετοχή της Coinbase, «κοιτάζοντας» προς τον Τραμπ και την SEC
Photo Illustrating Coinbase in Suqian, Jiangsu Province, China on June 6, 2023 (Photo Illustration by Costfoto/NurPhoto) (Photo by CFOTO / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Τα επερχόμενα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών μετατοπίζονται πιο ευνοϊκά προς τον κλάδο των cryptos.

Η μετοχή της Coinbase έχει καταγράψει μεγάλα κέρδη μέσα στο 2024 και η πιθανότητα να συνεχιστεί το ράλι ώθησε τη Citigroup να αναβαθμίσει το «χαρτί» της πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg την Τετάρτη, η Coinbase αναβαθμίστηκε σε buy από neutral στην Citi, καθώς ο αναλυτής Πέτερ Κρίστιανσεν δήλωσε ότι η πιθανότητα ενός φιλικότερου ρυθμιστικού περιβάλλοντος για τον κλάδο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων -και συγκεκριμένα για την Coinbase- άλλαξε την άποψή του για την εταιρεία.

Η μετοχή της Coinbase καταγράφει άνοδο 48% εντός του 2024, προσθέτοντας περισσότερα από 21 δισεκατομμύρια δολάρια στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς, αυξάνοντας την αξία τους μαζί με άλλες εταιρείες που συνδέονται με την κρυπτογράφηση.

Οι μετοχές της Coinbase έχουν αυξηθεί κατά 48% φέτος, προσθέτοντας περισσότερα από 21 δισεκατομμύρια δολάρια στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς, αυξάνοντας την αξία τους μαζί με άλλες εταιρείες που συνδέονται με την κρυπτογράφηση.

Πέρυσι, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ μήνυσε την Coinbase, υποστηρίζοντας παραβιάσεις των κανόνων περί κινητών αξιών. Ο Κρίστιανσεν υποστηρίζει ότι η πρόσφατη ανατροπή από το Ανώτατο Δικαστήριο ενός νομικού δόγματος γνωστού ως Chevron, το οποίο είχε εξουσιοδοτήσει τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές να ερμηνεύουν ασαφείς νόμους, θα μπορούσε να δώσει στην πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτογράφησης πρόσθετη ευελιξία στην υπεράσπισή της.

Επιπλέον, ο αναλυτής δήλωσε ότι τα επερχόμενα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών μετατοπίζονται πιο ευνοϊκά προς τον κλάδο των cryptos.

Η θητεία του προέδρου Τζο Μπάιντεν είχε οδηγήσει «πολλούς στο συμπέρασμα ότι οι δυνατότητες για νομοθεσία υπέρ τωνμ κρυπονομισμάτων θα τα πήγαιναν καλύτερα υπό διαφορετική διοίκηση» έγραψε, σημειώνοντας ότι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να μιλήσει στο επερχόμενο συνέδριο Bitcoin.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com