Η Δανία «κόντρα» σε Ισπανία, Νορβηγία, Ιρλανδία – Καταψήφισε την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους

Η Δανία «κόντρα» σε Ισπανία, Νορβηγία, Ιρλανδία – Καταψήφισε την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους
epa08366242 People sing for the Queen at Amalienborg Palace Square to mark the birthday of Danish Queen Margrethe on Glasvej in Copenhagen, Denmark, 16 April 2020. People across the country sing along from balconies, out of windows, in gardens or at work. The celebration of Queen Margrethe's 80th birthday was canceled due to the COVID-19 disease, in fear of coronavirus infections. EPA/Martin Sylvest DENMARK OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο της Δανίας προτάθηκε για πρώτη φορά στα τέλη Φεβρουαρίου από τέσσερα αριστερά κόμματα.

Την ίδια μέρα που η Ισπανία, η Νορβηγία και η Ιρλανδία αναγνώρισαν παλαιστινιακό κράτος, η Δανία κινήθηκε σε αντίθετη κατεύθυνση, με το κοινοβούλιο της τελευταίας να καταψηφίζει την Τρίτη νομοσχέδιο για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους.

Το νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο της Δανίας προτάθηκε για πρώτη φορά στα τέλη Φεβρουαρίου από τέσσερα αριστερά κόμματα.

«Δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, για τον μοναδικό λόγο ότι οι προϋποθέσεις δεν υπάρχουν πραγματικά» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Λαρς Λόκε Ράσμουσεν όταν το νομοσχέδιο συζητήθηκε για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο τον Απρίλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτό το ψήφισμα, αλλά ευχόμαστε να έρθει μια μέρα που θα μπορέσουμε» πρόσθεσε ο Ράσμουσεν, ο οποίος δεν ήταν παρών στην ψηφοφορία της Τρίτης.

Η Δανία, μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου που προκάλεσε τη στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ στη Γάζα, δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμυνθεί, αλλά πιο πρόσφατα προέτρεψε τη χώρα να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και υποστήριξε ότι πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο.

Το Δουβλίνο, η Μαδρίτη και το Όσλο χαρακτήρισαν την απόφασή τους ως μια κίνηση που αποσκοπεί στην επιτάχυνση των προσπαθειών για την εξασφάλιση κατάπαυσης του πυρός στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς στη Γάζα και κάλεσαν και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com