Η δυναστεία Hermès είναι τόσο πλούσια που μετατρέπει και τους πιο μακρινούς συγγενείς σε εκατομμυριούχους

Η δυναστεία Hermès είναι τόσο πλούσια που μετατρέπει και τους πιο μακρινούς συγγενείς σε εκατομμυριούχους
epa10605323 People enter the Hermes store on Rodeo Drive in Beverly Hills, California, USA, 02 May 2023. Despite ongoing fears of a recession, both LVMH and Hermes, reported increases in their quarter one sales for this year. EPA/CAROLINE BREHMAN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η ιστορία τεσσάρων νέων που έγιναν πάμπλουτοι από τη μια μέρα στην άλλη.

Τα πράγματα πηγαίνουν τόσο καλά στην ευρωπαϊκή αυτοκρατορία πολυτελών ειδών Hermès, που ακόμη και οι μακρινοί συγγενείς του αρχικού ιδρυτή του εμπορικού σήματος καταλήγουν να κερδίζουν επταψήφιες περιουσίες.

Ο Wilfried Guerrand είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Hermès, με έδρα το Παρίσι, και δρα ως διευθύνων σύμβουλος για τα «μετιέ» (ελεύθερη μετάφραση: εμπόριο), τα συστήματα πληροφορικής και τα δεδομένα.

Είναι επίσης μακρινός απόγονος της δυναστείας Hermès και φέτος χάρισε 450 μετοχές στα τέσσερα παιδιά του: την Sixtine, 25 ετών, τον Stanislas, 20 ετών, τον Mathias, 19 ετών, και την Albane, 18 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδε το Bloomberg.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η τιμή μετοχής της Hermès International—που παράγει τις διάσημες τσάντες, συμπεριλαμβανομένων των Birkin και Kelly—έχει αυξηθεί κατά 226% φτάνοντας τα €2,000 ανά μετοχή.

Αυτό σημαίνει ότι η συνολική αξία των μετοχών που δωρήθηκαν στα παιδιά του Guerrand ανέρχεται σχεδόν στα €3,9 εκατομμύρια.

Ως αποτέλεσμα, το τετράδυμο Gen Z έγιναν εκατομμυριούχοι μέσα σε μερικούς μήνες, χάρη στη δωρεά του πατέρα τους.

Ο Guerrand προσχώρησε στη Hermès περίπου πριν από 30 χρόνια, έχοντας σπουδάσει στο Neoma Business School, στο London School of Economics και στο NYU Stern.

Σύμφωνα με ανταλλαγές αρχείων που είδε το Bloomberg, ο Guarrand είχε 10,147 μετοχές της Hermès στο τέλος του περασμένου έτους, που σημαίνει ότι διαθέτει περιουσιακά στοιχεία αξίας περισσότερο από €21,6 εκατομμύρια.

Η μάρκα Hermès—που ξεκίνησε από τον κατασκευαστή ιμάντων Thierry Hermès στα τέλη της δεκαετίας του 1830— διαθέτει σήμερα περισσότερους από 100 κληρονόμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: