Η ΕΕ επιβάλει στο Pornhub «περισσότερη διαφάνεια» – Τι αλλάζει για τους «συστημικούς κινδύνους»;

Η ΕΕ επιβάλει στο Pornhub «περισσότερη διαφάνεια» – Τι αλλάζει για τους «συστημικούς κινδύνους»;
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θα πρέπει να να κάνουν περισσότερα για να απομακρύνουν το παράνομο και επιβλαβές περιεχόμενο στις πλατφόρμες τους.

Οι εταιρείες περιεχομένου για ενήλικες Pornhub, Stripchat και XVideos θα πρέπει να συντάξουν εκθέσεις αξιολόγησης κινδύνου και να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση των συστημικών κινδύνων που συνδέονται με τις υπηρεσίες τους, προκειμένου να συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το διαδικτυακό περιεχόμενο, δήλωσε την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι τρεις εταιρείες χαρακτηρίστηκαν ως πολύ μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες τον περασμένο Δεκέμβριο στο πλαίσιο του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA), ο οποίος απαιτεί από αυτές να κάνουν περισσότερα για να απομακρύνουν το παράνομο και επιβλαβές περιεχόμενο στις πλατφόρμες τους.

Το Pornhub και το Stripchat θα πρέπει να συμμορφωθούν με αυτές τις υποχρεώσεις DSA, από τις αυστηρότερες, στις 21 Απριλίου και το XVideos στις 23 Απριλίου, δήλωσε το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ.

«Αυτές οι συγκεκριμένες υποχρεώσεις περιλαμβάνουν την υποβολή εκθέσεων αξιολόγησης κινδύνου στην Επιτροπή, τη θέσπιση μέτρων μετριασμού για την αντιμετώπιση των συστημικών κινδύνων που συνδέονται με την παροχή των υπηρεσιών τους» ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Οι εταιρείες θα πρέπει επίσης να εκπληρώσουν πρόσθετες υποχρεώσεις διαφάνειας, μεταξύ άλλων σε σχέση με τις διαφημίσεις, και να παρέχουν πρόσβαση σε δεδομένα για τους ερευνητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: