Η ΕΕ θέλει κοινούς ελέγχους με τις ΗΠΑ για την ασφάλεια των αεροσκαφών

Η ΕΕ θέλει κοινούς ελέγχους με τις ΗΠΑ για την ασφάλεια των αεροσκαφών
Photo: pixabay.com
Στόχος της πρότασης είναι να αποκτήσει η EASA καλύτερη πρόσβαση στους ελέγχους της FAA στα αεροπλάνα της Boeing.

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή αερομεταφορών θα προτείνει την επόμενη εβδομάδα στην ομόλογό της Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) να συμμετάσχει στους ελέγχους ασφάλειας των αεροσκαφών της Airbus, όπως μετέδωσε το Reuters την Τρίτη.

Μιλώντας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Βερολίνου για την Αεροπορία, ο νέος διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EASA) Φλοριάν Γκιγιέρμε δήλωσε στο Reuters ότι θα βρεθεί στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα για να συναντηθεί με την FAA.

Στόχος της πρότασης είναι να χορηγηθούν αμοιβαίες ρυθμίσεις με τους ελέγχους της FAA στα αεροπλάνα της Boeing και να αυξηθεί η ανταλλαγή πληροφοριών ευρύτερα. Οι δύο ρυθμιστικές αρχές δεν θα φτάσουν στο σημείο να διενεργούν κοινούς ελέγχους αεροσκαφών.

Τα σχέδια δείχνουν πώς η πρόσφατη κρίση ασφάλειας στην αμερικανική αεροπορική εταιρεία Boeing αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο ρυθμίζεται η παραγωγή αεροσκαφών.

Τον Μάρτιο ο εποπτικός φορέας της ΕΕ απείλησε να αναστείλει την έμμεση έγκριση της παραγωγής αεροσκαφών της Boeing.

Ο Γκιγιέρμε δήλωσε την Τρίτη ότι ήταν ενήμερος για τα μέτρα που λαμβάνει η FAA προκειμένου να διασφαλίσει ότι η Boeing θα βελτιώσει την ασφάλεια και την ποιότητα μετά την έκρηξη ενός πάνελ πόρτας κατά τη διάρκεια μιας πτήσης στις 5 Ιανουαρίου σε ένα νέο 737 MAX 9 που διαχειρίζεται η Alaska Airlines.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: