Η ΕΕ ζητά πληροφορίες από YouTube και TikTok για το περιεχόμενο τους – Προθεσμία μέχρι τις 15 Νοεμβρίου

Η ΕΕ ζητά πληροφορίες από YouTube και TikTok για το περιεχόμενο τους – Προθεσμία μέχρι τις 15 Νοεμβρίου
TikTok icon displayed on a phone screen with in the background European Union flag with cyber code, seen in this photo illustration. on 23 February 2023 in Brussels, Belgium. (Photo illustration by Jonathan Raa/NurPhoto) (Photo by Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Τα αιτήματα έρχονται στο πλαίσιο του νόμου περί ψηφιακών υπηρεσιών (DSA).

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε από τις πλατφόρμες YouTube, TikTok και Snapchat περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνουν για την καλύτερη λειουργία των συστημάτων τους.

Τα αιτήματα έρχονται στο πλαίσιο του νόμου περί ψηφιακών υπηρεσιών (DSA), ζητώντας από τις πλατφόρμες να παράσχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σχεδιασμό και τη λειτουργία των συστημάτων συστάσεων που χρησιμοποιούν, σημειώνεται σε ανακοίνωση της Κομισιόν.

Το YouTube και το Snapchat καλούνται να παράσχουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις παραμέτρους που χρησιμοποιούν οι αλγόριθμοί τους για να συστήνουν περιεχόμενο στους χρήστες, καθώς και για τον ρόλο τους στην ενίσχυση ορισμένων συστημικών κινδύνων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την εκλογική διαδικασία και τον πολιτικό διάλογο, την ψυχική ευημερία των χρηστώνκαι την προστασία των ανηλίκων.

Οι ερωτήσεις αφορούν επίσης τα μέτρα των πλατφορμών για τον μετριασμό της πιθανής επιρροής των συστημάτων συστάσεών τους στη διάδοση παράνομου περιεχομένου, όπως η προώθηση παράνομων ναρκωτικών και η ρητορική μίσους.

Ζητήθηκε από την TikTok να παράσχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που έλαβε για να αποφύγει τη χειραγώγηση της υπηρεσίας από κακόβουλους φορείς και να μετριάσει τους κινδύνους που σχετίζονται με τις εκλογές, την πολυφωνία των μέσων ενημέρωσης και τον δημόσιο διάλογο, οι οποίοι ενδέχεται να ενισχυθούν από ορισμένα συστήματα συστάσεων.
.
Το YouTube, το Snapchat και το TikTok πρέπει να παράσχουν τις ζητούμενες πληροφορίες έως τις 15 Νοεμβρίου. Με βάση την αξιολόγηση των απαντήσεων, η Επιτροπή θα εκτιμήσει τα επόμενα βήματα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: