Οι ελληνικές τεχνολογικές εταιρείες που θα δώσουν το παρών στο Slush στο Ελσίνκι
- 24/11/2016, 18:00
- SHARE
Έξι Ελληνικές καινοτόμες επιχειρήσεις από τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση.
Έξι Ελληνικές καινοτομικές επιχειρήσεις από τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (Θ.Ε.Α.) θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση Slush στο Ελσίνκι.
Πρόκειται για παγκοσμίου φήμης εκδήλωση, η οποία αφορά καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις και οι Ελληνικές επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους αντικείμενο ενώπιον δυνητικών επενδυτών. Η Θ.Ε.Α. θα έχει το δικό της περίπτερο, προκειμένου να εκθέσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους τα εξής start-ups:
– Mermix, (είναι η πρώτη online πλατφόρμα ανταλλαγής αγροτικών μηχανημάτων. Πρόκειται για καινοτόμο και διασπαστικό μοντέλο υπηρεσίας, το οποίο απευθύνεται στους αγρότες).
– Myhabeats, (εφαρμογή για smartphone που αφορά στην απώλεια βάρους σε συνδυασμό με υγιείς συμπεριφορές).
– Dressgang (είναι μια καινοτομική ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου οι χρήστες μπορούν να νοικιάσουν μοντέρνα, υψηλής ραπτικής ρούχα και αξεσουάρ, για ένα ποσοστό της αρχικής τους αξίας).
– Greeceoriented (διαδικτυακή Β2Β πλατφόρμα που συνδέει ελληνικές εξαγωγικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ξένους αγοραστές που ενδιαφέρονται για Ελληνικά προϊόντα).
– NESER.ICE (σύστημα κατώτατων εκπομπών αερίων ρύπων και μείωσης κατανάλωσης καυσίμου, σε μηχανές εσωτερικής καύσης).
– Moodgems, (πρόκειται για μηχανή αναζήτησης που λειτουργεί ως web / mobile app και παρέχει βίντεο που μοιράζονται οι χρήστες του διαδικτύου μικρότερα των 60 δευτερολέπτων. Απευθύνεται στη συνεχώς διευρυνόμενη παγκόσμια on-line και αγορά κινητής τηλεφωνίας βίντεο και παγκόσμια αγορά κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης).
Η Θ.Ε.Α. θα συμμετάσχει με τις επιχειρήσεις που προαναφέρθηκαν με τη συμμετοχή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής.
Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.slush.org/
Ελληνο-Φινλανδικό Επιμελητήριο
Όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική του σελίδα το Ελληνο-Φινλανδικό Επιμελητήριο: «η καινοτομία αποτελεί το χρυσό κλειδί για το άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας της γνώσης. Οι εφευρέσεις και το έργο ανάπτυξης προϊόντων έχουν δημιουργήσει πολυάριθμα σημαντικά και καινοτόμα νέα προϊόντα. Το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας και της ανάπτυξης στη Φινλανδία διεξάγεται από τις επιχειρήσεις με δικά τους κεφάλαια, δηλαδή περίπου το 70% της συνολικής δαπάνης για την έρευνα και ανάπτυξη. Η χρήση του εθνικού συστήματος καινοτομίας στη Φινλανδία είναι πραγματικότητα. Το σύστημα περιλαμβάνει όλα εκείνα τα στοιχεία που συμβάλλουν στην παραγωγή, τη διάδοση και την εφαρμογή της νέας γνώσης.
Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε ότι μια μικρή χώρα όπως η Φινλανδία που ειδικεύεται και εστιάζεται στην έρευνα και ανάπτυξη δεν μπορεί παρά να είναι ανταγωνιστική στη διεθνή αγορά. Αυτό σημαίνει ότι επιτυγχάνει την εμπορευσιμότητα των προϊόντων της παγκοσμίως, με το κατάλληλο μάρκετινγκ, σωστό προγραμματισμό, με άρτια εξειδικευμένο και καταρτισμένο έμψυχο δυναμικό. Το παράδειγμα της έντονης ανάπτυξης της οικονομίας της Φινλανδίας δείχνει πως, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών αποτελούν σημαντικό «εργαλείο» για την ανάπτυξη συνθηκών που ευνοούν την επιχειρηματικότητα, την επικοινωνία, την έγκαιρη πληροφόρηση και «ευθυγράμμιση με την αγορά», την καλλιέργεια των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού και την καινοτομία».
Η Φινλανδία προχώρησε στη δημιουργία ενός πανεπιστημίου που βάζει τα θεμέλια για την καινοτομία, με τη συμμετοχή τριών σημαντικών πανεπιστημίων του Ελσίνκι έτσι ώστε να συνδυάζεται ο σχεδιασμός, η τεχνολογία και η οικονομία. Η μεταστροφή προς την διεπιστημονική μάθηση, προσφέρει τη δυνατότητα επιστημονικής έρευνας και ανάπτυξης με πολύ μικρότερο κόστος σε κοινωνικές, επιχειρηματικές και άλλες παραγωγικές ομάδες. Προφανώς η καινοτομία δεν είναι ανακάλυψη των Φινλανδών, όμως η οικονομική κρίση που αντιμετώπισε η Φινλανδία στις αρχές της δεκαετίας του 1990, έκανε τους Φινλανδούς να σκεφθούν πολύ σοβαρά το μέλλον της χώρας τους. Έτσι αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, αναβαθμίζοντας παράλληλα την παιδεία, δημιουργώντας ερευνητικά, επιχειρηματικά κέντρα, κατάφεραν μέσα από την καινοτομία να αναπτύξουν την οικονομία τους.