Η Ελληνική Τράπεζα υπό αναθεώρηση για πιθανή αναβάθμιση από τη Moody’s

Η Ελληνική Τράπεζα υπό αναθεώρηση για πιθανή αναβάθμιση από τη Moody’s
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λόγω βελτιώσεων στο χρηματοοικονομικό της προφίλ και της εξαγοράς από τη Eurobank.

Η Ελληνική Τράπεζα βρίσκεται υπό αναθεώρηση για πιθανή αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Moody’s.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, αυτή η κίνηση είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης βελτίωσης του χρηματοοικονομικού προφίλ της Ελληνικής Τράπεζας και της εξαγοράς του 55,5% από τη Eurobank, γεγονός που σημαίνει ότι σε περίπτωση ανάγκης υπάρχει η δυνατότητα στήριξης της τράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το review της Moody’s θα εξετάσει τον βαθμό, στον οποίο η βελτιωμένη κερδοφορία, η κεφαλαιακή επάρκεια, καθώς και η συνεχιζόμενη μείωση των κινδύνων για την ποιότητα του ενεργητικού, έχουν ενισχύσει την φερεγγυότητα της τράπεζας.

Επιπλέον, η αξιολόγηση θα εστιάσει στη στρατηγική και το business plan που σκοπεύει να υλοποιήσει η Eurobank και πώς αυτά θα διαμορφώσουν τη διοίκηση, το χρηματοοικονομικό προφίλ και τη δομή των υποχρεώσεων της Ελληνικής Τράπεζας.

Το review θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναβάθμιση εάν η Moody’s διαπιστώσει ότι η Ελληνική Τράπεζα θα διατηρήσει τη βελτίωση της κερδοφορίας και της ποιότητας του ενεργητικού, διατηρώντας παράλληλα τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και ρευστότητας, ή εάν θεωρήσει ότι η πιθανότητα στήριξης από την Eurobank είναι υψηλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: