Η ερώτηση-παγίδα στις συνεντεύξεις για δουλειά: Πώς να παρουσιάσετε τον εαυτό σας χωρίς να κάνετε λάθος

Η ερώτηση-παγίδα στις συνεντεύξεις για δουλειά: Πώς να παρουσιάσετε τον εαυτό σας χωρίς να κάνετε λάθος
Photo: pixabay.com
Ανάμεσα στις πιο συνηθισμένες αλλά και δύσκολες ερωτήσεις, το "Πείτε μας για εσάς" μπορεί να καθορίσει την πορεία της συνέντευξης.

Η ερώτηση “Μιλήστε μας για εσάς” είναι μία από τις πιο κλασικές και ταυτόχρονα προκλητικές ερωτήσεις που μπορείτε να αντιμετωπίσετε σε μια συνέντευξη εργασίας. Αν και συχνά χρησιμοποιείται για να “σπάσει ο πάγος”, μπορεί να προκαλέσει άγχος στους υποψηφίους, αφού ανοίγει μια ευρεία συζήτηση για τον εαυτό τους.

Σύμφωνα με την Julia Pollak, επικεφαλής οικονομολόγο στο ZipRecruiter, η οποία μίλησε στο CNBCmakeit, πολλοί υποψήφιοι αιφνιδιάζονται από αυτή την ερώτηση και καταλήγουν να επαναλαμβάνουν ολόκληρο το βιογραφικό τους, κάτι που δεν είναι απαραίτητα επιθυμητό. Αντί να παρουσιάσετε μια εκτενή αναδρομή στη ζωή σας, αυτή η ερώτηση προσφέρει την ευκαιρία να κάνετε μια δυναμική αρχή στη συνέντευξη, δίνοντας έναν θετικό τόνο στην υπόλοιπη συζήτηση.

Η απάντησή σας πρέπει να είναι σύντομη και περιεκτική, διαρκώντας περίπου 1-2 λεπτά, και να επικεντρώνεται σε μερικά βασικά δυνατά σας σημεία, τη σχετική εμπειρία σας και τους λόγους που σας ενθουσιάζει η συγκεκριμένη θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα πρόσφατο παράδειγμα όπου αντιμετωπίσατε και ξεπεράσατε μια επαγγελματική πρόκληση μπορεί επίσης να τραβήξει την προσοχή του υπεύθυνου προσλήψεων, δείχνοντας την αυτογνωσία και την ωριμότητά σας.

Εάν δεν αισθάνεστε άνετα να μιλήσετε για αποτυχίες, μπορείτε να αναφέρετε μια περίπτωση όπου επιδείξατε ηγετική ικανότητα, κάτι που πάντα εντυπωσιάζει τους συνεντευκτές.

Η προσαρμογή της απάντησής σας στη συγκεκριμένη θέση εργασίας είναι επίσης ζωτικής σημασίας, καθώς δείχνει ότι έχετε κατανοήσει τις απαιτήσεις της και ότι οι δεξιότητές σας ταιριάζουν απόλυτα με τις ανάγκες της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: