Η εταιρεία του Fortnite σε «παγκόσμιο αγώνα» κατά Google και Samsung – Για εμπόδια στον ανταγωνισμό

Η εταιρεία του Fortnite σε «παγκόσμιο αγώνα» κατά Google και Samsung – Για εμπόδια στον ανταγωνισμό
SUQIAN, CHINA - OCTOBER 13, 2023 - Photo illustration EPIC Games, Suqian, Jiangsu Province, China, October 13, 2023. (Photo by Costfoto/NurPhoto) (Photo by CFOTO / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Για το ότι συνωμοτούν για να προστατεύσουν το κατάστημα Play της Google από τον ανταγωνισμό.

Η εταιρεία του «Fortnite», Epic Games, κατηγόρησε τη Δευτέρα την Google της Alphabet και την Samsung για το ότι συνωμοτούν για να προστατεύσουν το κατάστημα Play της Google από τον ανταγωνισμό.

Η Epic δήλωσε ότι θα καταθέσει αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ στην Καλιφόρνια, υποστηρίζοντας ότι ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας των smartphone της Samsung που ονομάζεται Auto Blocker είχε στην πραγματικότητα ως στόχο να αποτρέψει τους χρήστες από το να κατεβάζουν εφαρμογές Android από άλλες πηγές εκτός από το Play ή το Galaxy της Samsung, το οποίο η κορεατική εταιρεία επέλεξε να θέσει σε δεύτερη μοίρα.

Η Samsung και η Google παραβιάζουν την αμερικανική αντιμονοπωλιακή νομοθεσία μειώνοντας τις επιλογές των καταναλωτών και εμποδίζοντας τον ανταγωνισμό που θα έκανε τις εφαρμογές φθηνότερες, υποστήριξε η Epic.

Η εταιρεία παιχνιδιών δήλωσε ότι ο αυτόματος αποκλεισμός της Samsung σχεδιάστηκε για να αμβλύνει τον αντίκτυπο μιας αμερικανικής ετυμηγορίας που κέρδισε η Epic εναντίον της Google τον Δεκέμβριο του 2023 και η οποία αναμένεται να αναγκάσει την εταιρεία να κάνει τις εφαρμογές πιο εύκολα προσιτές από άλλες πηγές.

Η Epic υποστήριξε ότι θα θέσει επίσης τις ανησυχίες της για τον ανταγωνισμό στις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ελέγχει εδώ και καιρό τις επιχειρηματικές πρακτικές της Google.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Epic, Τιμ Σουίνι, χαρακτήρισε τη μήνυση μέρος ενός «μεγάλου παγκόσμιου αγώνα» για την υπεράσπιση του ανταγωνισμού και των πλεονεκτημάτων του για τους καταναλωτές.

Η Samsung εισήγαγε το Auto Blocker στα smartphones της στα τέλη του 2023 ως μια λειτουργία opt-in για την προστασία των χρηστών από τη λήψη εφαρμογών που ενδέχεται να περιέχουν κακόβουλο λογισμικό. Η Epic δήλωσε ότι η Samsung έκανε το Auto Blocker την προεπιλεγμένη ρύθμιση τον Ιούλιο και σκόπιμα το έκανε δύσκολο να απενεργοποιηθεί ή να παρακαμφθεί.

Η Epic Games με έδρα το Κάρι της Βόρειας Καρολίνας μήνυσε την Google το 2020, ισχυριζόμενη ότι καταπνίγει τον ανταγωνισμό μέσω των ελέγχων της στη διανομή εφαρμογών και τις πληρωμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: