Η FedEx απολύει έως και 2.000 εργαζόμενους στην Ευρώπη

Η FedEx απολύει έως και 2.000 εργαζόμενους στην Ευρώπη
A bicyclist rides past a FedEx Corp. vehicle parked in the Midtown neighborhood of New York, U.S., on Friday, Dec. 4, 2015. FedEx Corp. is scheduled to release earnings figures on December 16. Photographer: John Taggart/Bloomberg via Getty Images Photo: AFP
Οι περικοπές θέσεων εργασίας θα συμβάλουν στην εξοικονόμηση 125 έως 175 εκατ. δολαρίων σε ετήσια βάση.

Η FedEx σχεδιάζει να περικόψει 1.700 έως 2.000 θέσεις εργασίας στο back-office στην Ευρώπη, όπως ανέφερε σε μια κατάθεση την Τετάρτη, καθώς η εταιρεία παράδοσης δεμάτων παλεύει με την αδύναμη ζήτηση εμπορευμάτων.

Οι περικοπές θα πραγματοποιηθούν σε διάστημα 18 μηνών, ανέφερε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι αναμένει κόστος προ φόρων 250 έως 375 εκατ. δολαρίων που σχετίζεται με νομικά έξοδα και αποζημιώσεις.

Η FedEx αναμένει ότι οι περικοπές θέσεων εργασίας θα συμβάλουν στην εξοικονόμηση 125 έως 175 εκατ. δολαρίων σε ετήσια βάση, αρχής γενομένης από το οικονομικό έτος 2027.

Με τη ζήτηση εμπορευμάτων να παραμένει χαμηλή και τη βελτίωση του περιθωρίου κέρδους να είναι ακόμη αργή στη μονάδα Express με βάση τον αέρα, το μεγαλύτερο τμήμα της, η εταιρεία έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια μείωσης του κόστους.

Η εταιρεία με έδρα το Μέμφις βρίσκεται σε τροχιά περικοπής 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μόνιμο κόστος μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com