Η Γερμανία δεν είναι αυτό που ήταν για τις επιχειρήσεις – Σε ιστορικό χαμηλό η σύσταση νέων εταιρειών

Η Γερμανία δεν είναι αυτό που ήταν για τις επιχειρήσεις – Σε ιστορικό χαμηλό η σύσταση νέων εταιρειών
Photo: AFP
Οι επιχειρηματίες επισημαίνουν επίσης ζητήματα όπως η γραφειοκρατία και το υψηλό κόστος.

Η ελκυστικότητα της Γερμανίας ως τόπου ίδρυσης επιχειρήσεων και το ενδιαφέρον για τη σύσταση νέων εταιρειών βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό, σύμφωνα με νέα έρευνα, ενισχύοντας το αρνητικό κλίμα γύρω από τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Ενώ η οικονομική κατάσταση και το αβέβαιο επιχειρηματικό περιβάλλον παίζουν ρόλο, οι επιχειρηματίες επισημαίνουν επίσης ζητήματα όπως η γραφειοκρατία και το υψηλό κόστος, έδειξε η δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από το Γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο DIHK.

Περισσότερο από το 70% των σχεδόν 1.000 εκκολαπτόμενων επιχειρηματιών που συμμετείχαν στην έρευνα επιθυμούν ταχύτερους και απλούστερους κανονισμούς, ενώ το 65% ξεχωρίζει τους φορολογικούς νόμους ως παράγοντα που τους εμποδίζει.

«Ανησυχώ βαθιά για τη θέση μας», δήλωσε ο πρόεδρος του DIHK Πέτερ Άντριαν.

«Γινόμαστε μάρτυρες μιας σταδιακής παρακμής λόγω των εντονότερων περικοπών στην παραγωγή και της τάσης μετακίνησης στο εξωτερικό», πρόσθεσε ο Άντριαν. «Εάν τώρα όλο και λιγότεροι άνθρωποι θέλουν να ιδρύσουν εταιρείες σε αυτή τη χώρα, θα χάσουμε σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης και καινοτομίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com