Η Google διάλεξε την «ευρωπαϊκή OpenAI» για την τεχνητή νοημοσύνη του Vertex AI

Η Google διάλεξε την «ευρωπαϊκή OpenAI» για την τεχνητή νοημοσύνη του Vertex AI
France, Paris, 2023-07-16. Illustration of the OpenAI logo, the competitor of Bard, overlooking the Google Logo,. Black baground, reflection. Photography by Felix Lebelle / Hans Lucas. France, Paris, 2023-07-16. Illustration du logo de OpenAI, le concurrent de Bard surplombant le logo de Google. Fond noir, reflexion. Photographie par Felix Lebelle / Hans Lucas. (Photo by Felix Lebelle / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Photo: AFP
Η Mistral AI είναι μια νεοφυής εταιρεία με έδρα το Παρίσι και έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε χρηματοδότηση.

Η Google Cloud θα χρησιμοποιήσει το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης Codestral της Mistral AI για την υπηρεσία Vertex AI, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός.

Η συνεργασία υπογραμμίζει την ταχεία ανάπτυξη και τη δημοτικότητα του Mistral AI, το οποίο πολλοί αναλυτές θεωρούν ως την ευρωπαϊκή εναλλακτική λύση στο OpenAI που υποστηρίζεται από την Microsoft.

Η Mistral AI είναι μια νεοφυής εταιρεία με έδρα το Παρίσι, η οποία ιδρύθηκε το 2023 από πρώην επιστήμονες των Google Deep Mind και Meta AI και έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε χρηματοδότηση.

Τον Ιούλιο, η γαλλική τράπεζα BNP Paribas συνήψε συμφωνία συνεργασίας με την Mistral AI, σύμφωνα με την οποία η BNP Paribas θα χρησιμοποιεί τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα της Mistral AI σε πολλούς επιχειρηματικούς τομείς, όπως η υποστήριξη πελατών, οι πωλήσεις και η πληροφορική.

Η Google, εν τω μεταξύ, κατασκευάζει το δικό της προϊόν γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης Vertex AI.

«Σήμερα, ανακοινώνουμε ότι το Google Cloud είναι ο πρώτος hyperscaler που εισάγει το Codestral -το πρώτο ανοιχτού βάρους γεννητικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της Mistral AI που έχει σχεδιαστεί ρητά για εργασίες δημιουργίας κώδικα- ως πλήρως διαχειρίσιμη υπηρεσία.

Αυτές οι προσθήκες συνεχίζουν τη δέσμευση του Google Cloud για ανοικτά και ευέλικτα οικοσυστήματα AI που σας βοηθούν να δημιουργήσετε λύσεις που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες σας» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Google.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com