Η Google εξέτασε το «διαζύγιο» με την Broadcom για τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης

Η Google εξέτασε το «διαζύγιο» με την Broadcom για τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης
Photo: AFP
Μετά από αντιπαράθεση μεταξύ των εταιρειών σχετικά με την τιμή που η Broadcom χρεώνει για τα τσιπ.

Η Google φέρεται να έχει εξετάσει τη διακοπή συνεργασίας με την Broadcom για τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης που παρέχει η δεύτερη, με το «διαζύγιο» να ενδέχεται να συμβεί ακόμα και το 2027, σύμφωνα με δημοσίευμα του The Information.

Αν συμβεί αυτό, η Google θα σχεδιάσει εσωτερικά τα τσιπ- γνωστά ως tensor processing units-, με το δημοσίευμα να προσθέτει πως τα στελέχη της Google έθεσαν ως στόχο νωρίτερα φέτος να εγκαταλείψουν την Broadcom μετά από μια αντιπαράθεση μεταξύ των εταιρειών σχετικά με την τιμή που η Broadcom χρεώνει για τα τσιπ.

Το Reuters σημειώνει πως πρόσφατα ο CEO της Broadcom, Χοκ Ταν, δήλωσε ότι η γενεσιουργός τεχνητή νοημοσύνη (generative AI) θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 25% των εσόδων της εταιρείας από ημιαγωγούς το επόμενο έτος.

Η Google έχει εντείνει τις επενδύσεις στη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη φέτος, καθώς προσπαθεί να «προφτάσει» το ChatGPT από την OpenAI που υποστηρίζεται από την Microsoft.

Το The Information ανέφερε επίσης ότι η Google εργάζεται από πέρυσι για την αντικατάσταση της Broadcom με την Marvell Technology για ένα προηγμένο τσιπ, με την ονομασία Granite Redux.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com