Η Google βάζει «βοηθό» τεχνητής νοημοσύνης σε Gmail, YouTube και Maps

google-bard
Photo: AFP
Η Google υποστηρίζει πως το Bard δεν θα χρησιμοποιείται για διαφημιστικούς λόγους.

Ένα σημαντικό βήμα για την εδραίωση της στον κλάδο της γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης (generative AI) αποκάλυψε η Google, εισάγοντας στα δημοφιλέστερα προϊόντα της το chatbot με την ονομασία Bard.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της μητρικής, Alphabet, την Τρίτη, το Bard θα διατίθεται σε υπηρεσίες όπως το Gmail, τα Google Maps, το YouTube και τα Google Docs.

Το Bard της Google κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο και έχει μείνει πίσω από το ChatGPT της OpenAI. Τα στελέχη της Google, που αντιμετωπίζουν τον έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο, είχαν ότι δεν θα βιαστούν να κυκλοφορήσουν υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με το Bloomberg.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Google ανέφερε ότι οι νέες λειτουργίες θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να αναζητούν πληροφορίες για πτήσεις, να χαρτογραφούν διαδρομές και να παρακολουθούν σχετικά βίντεο. Όλα αυτά από μια συνεχή συνομιλία με το Bard.

Η Google υποστηρίζει πως κανένα από το υλικό που παράγεται από τους πελάτες των επιχειρήσεων και με το οποίο αλληλεπιδρά το Bard -όπως τα έγγραφα της εταιρείας που είναι αποθηκευμένα στο cloudδεν θα φαίνεται από ανθρώπινους reviewers και ότι δεν θα χρησιμοποιείται για διαφημιστικούς λόγους.

Με τις ενημερώσεις, η Google δήλωσε επίσης ότι προσθέτει μια λειτουργία για τους χρήστες της ώστε να διπλοτσεκάρουν τις απαντήσεις του Bard, δείχνοντας το υλικό που βρέθηκε μέσω της μηχανής αναζήτησης της Google.

Οι νέες ικανότητες μπορούν να κάνουν το Bard σημαντικά πιο χρήσιμο, υπογραμμίζοντας το πλεονέκτημα της Google στην αξιοποίηση των εξαιρετικά δημοφιλών υφιστάμενων προϊόντων, καθώς συνεχίζει την κούρσα με τους αντιπάλους της στην AI.

Η κίνηση της Google ακολουθεί αυτή της Microsoft, η οποία αποκάλυψε τον Μάρτιο τα σχέδιά της για να ενσωματώσει το ChatGPT στις εφαρμογές του Office.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com