Η Hindenburg σκορπά στους 5 ανέμους την ελβετική Fintech Temenos  

Η Hindenburg σκορπά στους 5 ανέμους την ελβετική Fintech Temenos  
Traders work the floor at the New York Stock Exchange (NYSE) during the opening bell in New York on May 23, 2023. Stock markets slid on May 23 after fresh talks between President Joe Biden and House Speaker Kevin McCarty on raising the US debt ceiling ended without an agreement as a crucial deadline approaches. (Photo by ANGELA WEISS / AFP) Photo: AFP
Ο short seller Hindenburg ισχυρίζεται ότι υπάρχουν σοβαρές παρατυπίες στα βιβλία της εταιρείας

Στόχος ακτιβιστών εδώ και καιρό είναι η fintech της Temenos AG, η μετοχή της οποίας βιώνει τη μεγαλύτερή της πτώση εδώ και 15 χρόνια.

Αλλά σε αντίθεση με το παρελθόν, όταν οι επενδυτές επεσήμαναν ευρύτερα ζητήματα διακυβέρνησης, ο short seller Hindenburg ισχυρίζεται ότι υπάρχουν σοβαρές παρατυπίες στα βιβλία της εταιρείας.

Επίσης, λέει η Hindenburg, η Temenos «χειραγωγούσε τα κέρδη», προσθέτοντας ότι οι πρακτικές ήταν «ανοιχτό μυστικό» στην εταιρεία. Η Hindenburg είπε ότι διεξήγαγε μια έρευνα τεσσάρων μηνών κατά τη διάρκεια της οποίας πήρε συνέντευξη από 25 πρώην υπαλλήλους της επιχείρησης με έδρα την Ελβετία.

Από την άλλη, σύμφωνα με την Temenos, όσα αναφέρει η Hindenburg «περιέχουν ανακρίβειες και λάθη, μαζί με ψευδείς και παραπλανητικούς ισχυρισμούς». «Το ιστορικό τους μιλάει από μόνο του και οι επενδυτές έχουν μάθει να ακούν», δήλωσε ο Chris Beauchamp, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών IG. «Παίρνουν τον χρόνο τους για την έρευνα που παράγουν. Ως εκ τούτου, όταν μιλούν, η αγορά δίνει προσοχή».

Η έκθεση του Hindenburg περιέχει ισχυρισμούς για αποτυχημένα projects και απογοητευμένους πελάτες στη Βόρεια Αμερική, μια βασική αγορά. Επίσης, ο short seller ισχυρίζεται ότι η εταιρεία επιδόθηκε σε «έσοδα μετ’ επιστροφής», προχώρησε σε ανανεώσεις συμβολαίων, ενώ είχε και άλλα «κλασικά λογιστικά red flags».

«Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη αυτούς τους ισχυρισμούς», έγραψε σε ένα ενημερωτικό σημείωμα ο Cengiz Sen, αναλυτής της Julius Baer, προσθέτοντας ότι αυτό που είναι ανησυχητικό είναι ο «ισχυρισμός της Hindenburg ότι πήρε συνέντευξη από καλά ενημερωμένους πρώην ανώτερους υπαλλήλους».

Η Temenos, που δημιουργήθηκε πριν από τρεις δεκαετίες, αναφέρει στον ιστότοπό της ότι η πλατφόρμα της δίνει τη δυνατότητα σε 1,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους να εκπληρώσουν τις καθημερινές τραπεζικές τους ανάγκες, ή το 30% του παγκόσμιου τραπεζικού πληθυσμού. Η εταιρεία λέει ότι τα δύο τρίτα των 1.000 κορυφαίων τραπεζών στον κόσμο και πάνω από 70 αμφισβητούμενες τράπεζες σε περισσότερες από 150 χώρες βασίζονται στην τεχνολογία της. Στους πελάτες της περιλαμβάνονται οι Standard Chartered, Julius Baer και Nordea, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Η Temenos είναι εδώ και καιρό στόχος εταιρειών που προσβλέπουν σε εξαγορά της, συμπεριλαμβανομένων των EQT AB, Permira, Thoma Bravo και KKR & Co.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: