Η «ήσυχη πολυτέλεια» της Τέιλορ Σουίφτ

Η «ήσυχη πολυτέλεια» της Τέιλορ Σουίφτ
US singer-songwriter Taylor Swift arrives to attend the MTV Video Music Awards at UBS Arena in Elmont, New York, on September 11, 2024. (Photo by ANGELA WEISS / AFP) Photo: AFP
Η Swift πέρασε το όριο του δισεκατομμυριούχου το περασμένο φθινόπωρο λόγω της τεράστιας επιτυχίας της περιοδείας Eras Tour.

Η Taylor Swift κατέλαβε την πρώτη θέση της κατάταξης των πλουσιότερων γυναικών μουσικών στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes, το οποίο την Τρίτη εκτίμησε την καθαρή της αξία στα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό την τοποθετεί πάνω από τη Rihanna, της οποίας η καθαρή αξία εκτιμάται από το Forbes στα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ενώ η Rihanna έχει κυρίως χτίσει την περιουσία της μέσω της εξαιρετικά επιτυχημένης σειράς καλλυντικών Fenty, η Swift είναι η πρώτη μουσικός που έγινε δισεκατομμυριούχος κυρίως χάρη στις πωλήσεις μουσικής και την καριέρα της ως performer, σημειώνει το Forbes.

(Ο Jay-Z, ο μουσικός με τη μεγαλύτερη καθαρή αξία στην κατάταξη του Forbes, απέκτησε τουλάχιστον το μισό της εκτιμώμενης περιουσίας του ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω της επιχείρησής του με αλκοολούχα ποτά, σύμφωνα με το Forbes.)

Η Swift υπήρξε εδώ και καιρό μία από τις πιο καλοπληρωμένες διασημότητες στον κόσμο, μια λίστα που, το 2023, περιλάμβανε τον Brad Pitt, τους Rolling Stones και τον James Cameron.

Η Swift πέρασε το όριο του δισεκατομμυριούχου το περασμένο φθινόπωρο λόγω της τεράστιας επιτυχίας της περιοδείας Eras Tour, η οποία είχε τόσο μεγάλη ζήτηση παγκοσμίως, που η Ticketmaster δυσκολεύτηκε να ανταποκριθεί.

Η περιοδεία έγινε η πρώτη στην ιστορία που ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια από πωλήσεις εισιτηρίων, με 4,35 εκατομμύρια εισιτήρια να έχουν πουληθεί μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο — χωρίς να υπολογίζονται τα περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια από πωλήσεις εμπορευμάτων, όπως ανέφερε το Associated Press.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλες πηγές εσόδων για την Taylor Swift περιλαμβάνουν το μισό των εισπράξεων από την κινηματογραφική εκδοχή της περιοδείας της, καθώς και την πώληση των δικαιωμάτων streaming στη Disney για ένα ποσό που αναφέρεται στα 75 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως πολλοί διάσημοι, η Swift έχει συνάψει συνεργασίες και συμφωνίες χορηγίας — όπως με την Capital One, τη Stella McCartney και την Apple — αλλά το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων της εξακολουθεί να προέρχεται από περιοδείες και πωλήσεις μουσικής.

Πολύ πριν τις εντυπωσιακές μέρες της επιτυχίας της περιοδείας Eras Tour, η Swift είχε κερδίσει 250 εκατομμύρια δολάρια το 2015 από την περιοδεία 1989 World Tour — η οποία ήταν η περιοδεία με τα υψηλότερα έσοδα για καλλιτέχνη εκείνη τη χρονιά, όπως ανέφερε το Los Angeles Times, επικαλούμενο την εμπορική έκδοση Pollstar.

Ένα άλλο στοιχείο για τον τεράστιο πλούτο της Swift είναι ότι, σε αντίθεση με πολλούς άλλους διάσημους, τείνει να μην μιλάει πολύ για αυτόν.

Ενώ η Kylie Jenner εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του Forbes όταν έγινε δισεκατομμυριούχος, η Swift απέφυγε να διαφημίσει πράγματα όπως οι αριθμοί των εισπράξεων ή η αξία του μουσικού της καταλόγου.

Και όσον αφορά το προσωπικό της στυλ, έχει υιοθετήσει την τάση της “ήσυχης πολυτέλειας” (quiet luxury).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: