Η Ιταλία ελέγχει Armani και Dior για εκμετάλλευση των εργαζομένων τους

Η Ιταλία ελέγχει Armani και Dior για εκμετάλλευση των εργαζομένων τους
Photo: pixabay.com
Οι εισαγγελείς είχαν κατηγορήσει τις εταιρείες για συστηματική κακοποίηση των εργαζομένων τους.

Η αρχή ανταγωνισμού της Ιταλίας (AGCM) δήλωσε την Τετάρτη ότι ξεκίνησε έρευνα κατά των ομίλων μόδας πολυτελείας Armani και Dior για την υποτιθέμενη εκμετάλλευση εργαζομένων στην αλυσίδα εφοδιασμού τους.

Οι εισαγγελείς του Μιλάνου διέταξαν να τεθούν υπό καθεστώς διαχείρισης αρκετές κινεζικής ιδιοκτησίας επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Ιταλία και παρήγαγαν είδη πολυτελείας για τους Dior και Armani. Οι εισαγγελείς είχαν κατηγορήσει τις εταιρείες για συστηματική κακοποίηση των εργαζομένων τους.

Σε ανακοίνωσή της, η AGCM ανέφερε ότι η έρευνά της επικεντρώθηκε σε ορισμένες εταιρείες του ομίλου Armani και σε ορισμένες εταιρείες του ομίλου Dior που ελέγχεται από την LVMH, προσθέτοντας ότι ενήργησε ως απάντηση στις ενέργειες των εισαγγελέων του Μιλάνου.

«Οι εταιρείες (Armani και Dior) ενδέχεται να έχουν προβάλει αναληθείς ισχυρισμούς ηθικής και κοινωνικής ευθύνης, ιδίως όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας και τη συμμόρφωση με τη νομιμότητα στους προμηθευτές τους» ανέφερε η αντιμονοπωλιακή υπηρεσία.Τέθηκαν υπό έρευνα «για πιθανή παράνομη συμπεριφορά στην προώθηση και πώληση ειδών και αξεσουάρ ένδυσης, κατά παράβαση του (ιταλικού) Κώδικα Καταναλωτή», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com