Η Ιταλία σκέφτεται να «εκτοξεύσει» τη φορολογία στο bitcoin – Από 26% σε 42%

Η Ιταλία σκέφτεται να «εκτοξεύσει» τη φορολογία στο bitcoin – Από 26% σε 42%
pexels Photo: pixabay.com

Η Ιταλία σχεδιάζει να αυξήσει τον φόρο υπεραξίας στο bitcoin και σε άλλα κρυπτονομίσματα στο 42%, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας Μαουρίτσιο Λέο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον προϋπολογισμό της χώρας για το 2025, σύμφωνα με τηνα Il Sole 24 Ore.

«Προβλέπουμε την αύξηση του φόρου επί των κεφαλαιακών κερδών του bitcoin από το 26% στο 42%», δήλωσε ο Λέο, παρουσιάζοντας τα μέτρα που εγκρίθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο το βράδυ της Τρίτης, με στόχο τη δημιουργία πόρων για τη στήριξη των οικογενειών, της νεολαίας και των επιχειρήσεων.

Από το φορολογικό έτος 2023, τα κεφαλαιακά κέρδη άνω των 2.000 ευρώ φορολογούνταν με 26% μετά την εισαγωγή αρκετών νέων κανόνων για τη φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων, μια αλλαγή από την προηγούμενη αντιμετώπιση των κρυπτονομισμάτων ως ξένο νόμισμα, που είχε χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές.

Ο Λέο δήλωσε επίσης ότι η Ιταλία σχεδιάζει να πατάξει τη χρήση μετρητών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Νωρίτερα την Τρίτη, η ακροδεξιά πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, είχε δηλώσει ότι δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι, αναφερόμενη προφανώς σε γενικές ή ευρέως διαδεδομένες νέες φορολογικές πολιτικές που θα επηρέαζαν τους περισσότερους πολίτες και όχι σε μια επικεντρωμένη στα cryptos.

«Όπως υποσχεθήκαμε, δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι για τους πολίτες. Επιπλέον, θα καταστήσουμε τη μείωση της φορολογίας των εργαζομένων διαρθρωτική και 3,5 δισεκατομμύρια από τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες θα διατεθούν για την υγειονομική περίθαλψη και τους πιο ευάλωτους«, ανέφερε η Μελόνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: