Η Jumbo συνεχίζει το ανοδικό ράλι – Το ταμείο 7μήνου

Η Jumbo συνεχίζει το ανοδικό ράλι – Το ταμείο 7μήνου
Chania, Greece, 2021-08-28. A supermarket displaying plastic gizmos in Chania, on the island of Crete. Photograph by Patrick Cockpit / Hans Lucas. La Chanee, Grece, 2021-08-28. Un supermarche propose des gadgets en plastique a La Chanee, en Crete. Photographie de Patrick Cockpit / Hans Lucas. (Photo by Patrick Cockpit / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Photo: AFP
Ο τζίρος του Ομίλου JUMBO ενισχύθηκε κατά 20% σε επίπεδο επταμήνου.

Διατήρηση του διψήφιου ρυθμού αύξησης των πωλήσεών της κατά 19% πέτυχε και τον Ιούλιο ο όμιλος JUMBO ο τζίρος του οποίου σε επίπεδο επταμήνου ενισχύθηκε κατά 20%. Πρόκειται για επίδοση υψηλότερη από την εκτίμηση της διοίκησης για την αύξηση των ετήσιων πωλήσεων κατά +15% περίπου. Ωστόσο, η διοίκηση του ομίλου θα επαναξιολογήσει τους στόχους για τη χρονιά, όταν θα έχει στη διάθεσή της τα στοιχεία πωλήσεων του Σεπτεμβρίου που περιλαμβάνουν και την έναρξη της σχολικής περιόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ελλάδα οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν τον Ιούλιο αύξηση κατά +22% περίπου. Συνολικά στο επτάμηνο, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση κατά +22% περίπου σε σχέση με το 2022. Στην Κύπρο οι πωλήσεις τον Ιούλιο αυξήθηκαν 16%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα ενώ το επτάμηνο ήταν αυξημένες 18%. Με +12% «έτρεξαν» οι πωλήσεις του δικτύου στη Βουλγαρία και το επτάμηνο κατά +16%.

Στη Ρουμανία οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση της τάξης του +15% περίπου τον Ιούλιο όπου ξεκίνησε την λειτουργία του και το ηλεκτρονικό κατάστημα στη χώρα, με τις συνολικές πωλήσεις στο επτάμηνο να καταγράφουν ανάπτυξη +17%.

Σε ότι αφορά την καταβολή μερίσματος 0,3220 ευρώ ανά μετοχή, ως ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος έχει οριστεί η Τετάρτη, 23.08.2023. Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι Μέτοχοι της Εταιρείας που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) την Πέμπτη 24.08.2023 (ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων – record date). Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος στους δικαιούχους αυτής έχει οριστεί η Τρίτη 29.08.2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: