Η Κίνα απαντά στους δασμούς της ΕΕ με έρευνα για τα γαλακτοκομικά προϊόντα

Η Κίνα απαντά στους δασμούς της ΕΕ με έρευνα για τα γαλακτοκομικά προϊόντα
Photo: DALL•E
Ακολουθεί μια έρευνα αντιντάμπινγκ για τη βιομηχανία χοιρινού κρέατος της ΕΕ που ανακοινώθηκε στα μέσα Ιουνίου.

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ξεκίνησε έρευνα κατά των επιδοτήσεων σε εισαγόμενα ευρωπαϊκά γαλακτοκομικά προϊόντα από τις 21 Αυγούστου, καθώς οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των δύο πλευρών αυξάνονται.

Η αίτηση για την έναρξη της έρευνας προήλθε από την China Dairy Association και την China Dairy Industry Association, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο.

Η Κίνα θα εξετάσει 20 καθεστώτα επιδοτήσεων από όλο το μπλοκ των 27 χωρών, και συγκεκριμένα από την Αυστρία, το Βέλγιο, την Κροατία, την Τσεχία, τη Φινλανδία, την Ιταλία, την Ιρλανδία και τη Ρουμανία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Από τις χώρες που απαριθμούνται, η Ιρλανδία είναι μακράν ο μεγαλύτερος εξαγωγέας γαλακτοκομικών προϊόντων στην Κίνα, έχοντας πουλήσει πέρυσι αγαθά αξίας 461 εκατομμυρίων δολαρίων στην ασιατική χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κίνηση αυτή ακολουθεί μια έρευνα αντιντάμπινγκ για τη βιομηχανία χοιρινού κρέατος της ΕΕ που ανακοινώθηκε στα μέσα Ιουνίου, έναν τομέα που μετρά την Κίνα ως την κορυφαία εξαγωγική αγορά της.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι παραμένει πεπεισμένη πως η κινεζική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων έχει ωφεληθεί από εκτεταμένες κρατικές επιδοτήσεις, προτείνοντας δασμούς έως και 36,3% για τις εταιρείες αυτοκινήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αρχικό σχέδιο του Ιουλίου προέβλεπε δασμούς έως και 37,6%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: