Η Κομισιόν εξετάζει έκτακτη χρηματοδότηση στην Ελλάδα

Η Κομισιόν εξετάζει έκτακτη χρηματοδότηση στην Ελλάδα

Τα νομικά κωλύματα και οι πολιτικές ενστάσεις για δάνειο - γέφυρα στην Ελλάδα. 

Συνεχίζουμε τη δουλειά και κοιτάμε όλα τα εργαλεία, δήλωσε αναφορικά με το ζήτημα της βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης της Ελλάδας ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, προσερχόμενος στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ. Πρόσθεσε πως εξακολουθούν να υπάρχουν τόσο νομικά κωλύματα όσο και πολιτικές ενστάσεις.

Ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν δήλωσε πως η ομάδα εργασίας διερευνά αυτήν την ώρα τις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους, σχολιάζοντας ότι θα ήταν πολύ πιο εύκολα τα πράγματα αν υπήρχε συμφωνία ήδη από το Φεβρουάριο. Χαρακτήρισε «πολιτική καταστροφή» την απόφαση για δημοψήφισμα επειδή, όπως υποστήριξε, αυτή ήταν που προκάλεσε το κλείσιμο των τραπεζών και τους κεφαλαιακούς ελέγχους στις τράπεζες.

Ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ δήλωσε πως εξετάζονται έως έξι λύσεις για τη χρηματοδότηση γέφυρα, ωστόσο δεν υπάρχει διάθεση σε πολλά κράτη μέλη να δοθούν νέα χρήματα χωρίς μάλιστα αιρεσιμότητα. Δήλωσε επίσης ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο διμερών δανείων ή της επιμήκυνσης των ωριμάνσεων των πληρωμών προς την ΕΚΤ.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Οσμπορν, για το ίδιο θέμα ξεκαθάρισε πως η Βρετανία δεν είναι μέλος της ευρωζώνης και αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν χρήματα των Βρετανών φορολογουμένων για τη διάσωση της Ελλάδας.

Η Κομισιόν εξετάζει έκτακτη χρηματοδότηση στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Μ. Σχοινά

Η Κομισιόν εξετάζει τις επιλογές που υπάρχουν για την έκτακτη χρηματοδότηση γέφυρα της Ελλάδας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

Όπως ανέφερε ο κ. Σχοινάς, υπάρχουν επιλογές, όπως είναι τα διμερή δάνεια και τα κονδύλια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSM), ο οποίος ιδρύθηκε το 2010 και αφορά και τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ.