Η Κωνσταντοπούλου κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «εσχάτη προδοσία»
- 13/09/2015, 12:15
- SHARE
Νέα πολύ βαριά πυρά της απερχόμενης προέδρου της βουλής κατά του πρώην κόμματός της.
Σε έναν «πόλεμο» με βαρείς χαρακτηρισμούς και από τις δύο πλευρές εξελίσσεται η κόντρα μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του ΣΥΡΙΖΑ, με την απερχόμενη πρόεδρο της βουλής να κάνει λόγο ακόμη και για πράξεις «εσχάτης προδοσίας».
Όπως δήλωσε η κυρία Κωνσταντοπούλου στον Σκάι, η «επιβολή» του τρίτου Μνημονίου στην Ελλάδα, υπό την απειλή «εξουθένωσης» και «ανθρωπιστικής καταστροφής», συνιστά «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» από την πλευρά των δανειστών και πράξη «εσχάτης προδοσίας» από τους Ελληνες πολιτικούς που συμπράττουν στη «διολίσθηση προς αυτό το καθεστώς επιτροπείας».
Η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι η χώρα όχι μόνο δεν είναι «εγκλωβισμένη στο μονόδρομο του Μνημονίου», αλλά αντίθετα σήμερα «έχει περισσότερα όπλα παρά ποτέ» ώστε να αντιμετωπίσει τις αξιώσεις των πιστωτών.
Ειδικά για το θέμα του χρέους, επισήμανε πως η Ελλάδα έχει κυριαρχικό δικαίωμα να διαγράψει τις «επονείδιστες» οφειλές, και κατήγγειλε ότι τα όσα υποστηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας περί δέσμευσης των εταίρων περί ρύθμισης του χρέους είναι «απάτη».
Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό, του απέδωσε κακό χειρισμό της διαπραγμάτευσης που εξέθεσε τη χώρα στις βουλές των δανειστών, ενώ καταδίκασε ως «έγκλημα» στην απόφασή του να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές λέγοντας στο λαό «‘απελπίσου’» ώστε να υπογράψουμε Μνημόνιο.
Σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας μετέτρεψε το «Όχι» του δημοψηφίσματος σε πολιτικές που δεν αντανακλούν τις επιδιώξεις της αριστεράς και έτσι έδωσε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το δικαίωμα να εξισώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί τους.
Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε πως η απόφαση για προσφυγή στις κάλπες ελήφθη στην πραγματικότητα σε συνεννόηση με τους δανειστές, ώστε να «εκκαθαριστεί» το πολιτικό σκηνικό από τις αντιμνημονιακές δυνάμεις. «Είναι εκλογές Σόιμπλε […] Εξυπηρετούν τα συμφέροντα των δανειστών», είπε.
Προσέθεσε ότι με τη συμφωνία που υπογράφηκε παραβιάζεται στην πράξη η ανεξαρτησία της χώρας καθώς αξιώνεται από τη Βουλή να αντιστρέψει νόμους που ψηφίστηκαν πρόσφατα και στη συνέχεια να απόσχει από νέα νομοθετήματα εάν δεν έχει την έγκριση των θεσμών.