Η Lufthansa αποκαλεί τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των αεροσκαφών της Boeing «εξαιρετικά ενοχλητικές»

Η Lufthansa αποκαλεί τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των αεροσκαφών της Boeing «εξαιρετικά ενοχλητικές»
epa08391546 A file photo dated 14 June 2016 showing a man walking past a logo of US aircraft manufacturing company Boeing at Taoyuan airport, in Taoyuan, Taiwan (reissued 29 April 2020). Reports on 29 April 2020 state Boeing reported an adjusted loss of 1.70 billion USD in the first quarter of 2020, and said it plans to cut the number of its staff by about 10 per cent. EPA/RITCHIE B. TONGO *** Local Caption *** 53278185 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με το καλοκαίρι προ των πυλών, οι αεροπορικές εταιρείες ήθελαν αυτά τα προβλήματα να έχουν επιλυθεί πολύ πριν από την αιχμή της τουριστικής σεζόν.

Της Prarthana Prakash

Το ένα πρόβλημα διαδέχεται το άλλο για την Boeing από την αρχή του έτους.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα πάνελ έπεσε κατά τη διάρκεια της πτήσης από ένα από τα αεροσκάφη της που πετούσε με τα χρώματα της Alaska Airlines. Αυτό πυροδότησε μια πλημμυρίδα δυσάρεστων γεγονότων, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου δύο πληροφοριοδοτών μέσα σε δύο μήνες, οι οποίοι είχαν κατηγορήσει την εταιρεία με έδρα το Σηάτλ ότι έκανε σοβαρούς συμβιβασμούς με την κατασκευαστική ποιότητα των αεροσκαφών της. Έχει επίσης οδηγήσει σε σημαντικές καθυστερήσεις στην παράδοση των αεροπλάνων της.

Με το καλοκαίρι προ των πυλών, οι αεροπορικές εταιρείες ήθελαν αυτά τα προβλήματα να έχουν επιλυθεί πολύ πριν από την αιχμή της τουριστικής σεζόν. Ωστόσο, καθώς η Boeing καθυστερεί τις παραδόσεις της, απλώς αυξάνει τις ανησυχίες των αερομεταφορέων.

Σε συνέντευξή του στο ελβετικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Neue Zuercher Zeitung, ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa, Carsten Spohr, εξέφρασε την ανησυχία του για τις καθυστερήσεις της Boeing. Συγκεκριμένα, τις χαρακτήρισε «εξαιρετικά ενοχλητικές», καθώς κοστίζουν στον γερμανικό γίγαντα της αεροπορίας μεγάλα χρηματικά ποσά. 

Ο Spohr είναι ο τελευταίος επικεφαλής αεροπορικής εταιρείας που τονίζει δημόσια το πώς η κρίση ασφάλειας της Boeing επηρεάζει την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Τον Φεβρουάριο, ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Michael O’ Leary, δήλωσε ότι θα ήθελε η Boeing να καταβάλει την αποζημίωση της αεροπορικής εταιρείας του καθώς αυτό «περιόρισε» την ανάπτυξή της.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο CEO της Emirates, Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, δήλωσε ότι δεν ήταν ευχαριστημένος με τον αντίκτυπο των καθυστερήσεων στις παραδόσεις της Boeing και ελπίζει ότι η διοίκηση της εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών θα τηρήσει την υπόσχεσή της να διορθώσει τα προβλήματά της σύντομα.

Αν και ορισμένες αεροπορικές εταιρείες αποδείχθηκαν σχετικά καλύτερα προετοιμασμένες για να αντιμετωπίσουν τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις, άλλες χρειάστηκε να αφαιρέσουν πτήσεις από το πρόγραμμά τους για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη αεροσκαφών.

Ένας βασικός λόγος που τόσες πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν δυσκολευτεί είναι ότι η Boeing είναι ένας από τους δύο μόνο μεγάλους κατασκευαστές αεροπλάνων, μαζί με την ευρωπαϊκή ανταγωνίστρια Airbus. Μια επιβράδυνση της παραγωγής της εταιρείας με έδρα το Σηάτλ μπορεί να σημαίνει περισσότερες business για τον ανταγωνιστή της, αλλά μόνο σε κάποιο βαθμό καθώς η Airbus φτάνει στα όρια της παραγωγικής της ικανότητας.

«Όλοι θέλουν να μπορέσει η Boeing να κατασκευάσει ξανά σπουδαία αεροσκάφη, σύντομα και με πιο αξιόπιστο τρόπο», είπε ο Spohr της Lufthansa, προσθέτοντας ότι «είναι σίγουρος ότι η Boeing θα θέσει τα προβλήματα υπό έλεγχο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com