Η ΜΕΓΑ δημιουργεί το αύριο του κλάδου προσωπικής υγιεινής

Η ΜΕΓΑ δημιουργεί το αύριο του κλάδου προσωπικής υγιεινής
Εδώ και 44 χρόνια, η ΜΕΓΑ σχεδιάζει καινοτόμα προϊόντα προσωπικής υγιεινής, έχοντας κατακτήσει την ηγετική θέση στον τομέα της.

Η ΜΕΓΑ αποτελεί µια από τις µεγαλύτερες παραγωγικές εταιρείες στον τοµέα προϊόντων προσωπικής υγιεινής στην Ευρώπη και τη µεγαλύτερη στον Ευρωπαϊκό Νότο. Κατέχει την ηγετική θέση στον τοµέα της στην Ελλάδα, µε αγαπηµένες µάρκες (ΕveryDay, Babylino, Babycare, Sani, Pom Pon, Wet Hankies, ΜΕΓΑ κ.ά.). Με όχηµα την εµπιστοσύνη των καταναλωτών και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της, κατακτά ολοένα και πιο ισχυρή θέση και στο εξωτερικό, ενώ ενισχύει κάθε χρόνο τα µερίδιά της εντός και εκτός Ελλάδος. Το 2023 ξεπέρασε τα 280 εκατ. ευρώ σε τζίρο, ενώ η εξωστρεφής στρατηγική και η στόχευση σε νέες αγορές συνέβαλαν ώστε να επιτύχει υπερδωδεκαπλασιασµό των εξαγωγών της στο διάστηµα 2010 – 2023.

Σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό κλάδο, η ΜΕΓΑ από την πρώτη ηµέρα ίδρυσής της, αφοσιώθηκε στον σχεδιασµό καινοτόµων προϊόντων, που προσφέρουν αξεπέραστη προστασία. Στην πολυετή πορεία της, η 100% ελληνική εταιρεία σχεδίασε πολλές ακόµη µοναδικές καινοτοµίες, όπως ειδικά µεγέθη επιθεµάτων υγιεινής για πολύ µικρή ή πολύ µεγάλη ροή, προϊόντα φροντίδας µε βαµβάκι στο κάλυµµά τους, καθώς και τις χειρουργικές µάσκες ΜΕΓΑ µε πρωτοπόρο σχεδιασµό, για ασφαλή προστασία χωρίς ερεθισµούς.

Υλοποιώντας ένα αδιάλειπτο επενδυτικό πλάνο αξίας άνω των 260 εκατ. ευρώ στο διάστηµα 2000-2023, σε νέες παραγωγικούς χώρους, µηχανολογικό εξοπλισµό τεχνολογίας αιχµής και προηγµένα συστήµατα ποιοτικής διασφάλισης, η εταιρεία δηµιουργούσε πάντα κάτι νέο, πηγαίνοντας ένα ακόµη βήµα µπροστά τις κατηγορίες όπου δραστηριοποιείται. Τα τελευταία 3 χρόνια, η ΜΕΓΑ ενίσχυσε περαιτέρω την παραγωγική της δυνατότητα, µε τη δηµιουργία δυο νέων µονάδων, εκτός αυτής στις Αχαρνές, δηµιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, κάθε χρόνο επενδύει σε νέο µηχανολογικό εξοπλισµό τεχνολογίας αιχµής, επιτρέποντας έτσι την ένταξη νέων καινοτοµιών στα προϊόντα της.

H ΜΕΓΑ έχει δημιουργήσει υπερσύγχρονες παραγωγικές μονάδες αποκλειστικά στην Ελλάδα, ενώ οι καινοτομίες της ταξιδεύουν σε 5 ηπείρους.

Βάζοντας τον πήχη πάντα υψηλότερα, η εταιρεία αναµετράται µε εξαιρετικά απαιτητικές διεθνείς πιστοποιήσεις. Έτσι, προϊόντα της όπως οι σερβιέτες και τα σερβιετάκια EveryDay, αλλά και οι βρεφικές πάνες Babylino ήταν τα πρώτα που πιστοποιήθηκαν κατά Oeko-Tex Standard 100 για απουσία βλαβερών ουσιών. Οι πάνες Babylino είναι επίσης οι µόνες Medically Tested. Στην εταιρεία έχουν απονεµηθεί πάνω από 135 βραβεία τα τελευταία χρόνια, τόσο για την άριστη ποιότητα των προϊόντων της, τα επιτεύγµατά της στον χώρο των εξαγωγών, τις οικονοµικές επιδόσεις της, όσο και για το κοινωνικό και περιβαλλοντικό της έργο.

Τα προϊόντα της ΜΕΓΑ συστήνονται από τους ειδικούς: Ένωση Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδος, Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Δερµατολογίας, Ελληνική Ουρολογική εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Κλιµακτηρίου και Εµµηνόπαυσης – ανάλογα την κατηγορία. Η εταιρεία τιµήθηκε δυο φορές από την Κοµισιόν µε το European Union Safety Award (2019, 2023), επιβεβαιώνοντας ότι τα επίπεδα ποιότητας και προϊοντικής ασφάλειας της εταιρείας ξεπερνούν κατά πολύ τα νοµικά επιβαλλόµενα, αλλά και τα συνήθη standards του τοµέα της σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Το βραβείο απονεµήθηκε από τους Ευρωπαίους επιτρόπους Ασφάλειας Καταναλωτή, µε τους νικητές να επιλέγονται µετά από ενδελεχή έλεγχο των διαδικασιών παραγωγής της και των δεικτών ESG.

Για µια εταιρεία όπως η ΜΕΓΑ, το επιχειρείν συµβαδίζει µε την υλοποίηση µιας υπεύθυνης ESG στρατηγικής. Με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της συµβολής της στην παγκόσµια προσπάθεια αειφόρου ανάπτυξης, υλοποιεί το Στρατηγικό πρόγραµµα Βιωσιµότητας Act Green, µε συγκεκριµένους µετρήσιµους στόχους και χρονοδιαγράµµατα. Μειώνει συστηµατικά το περιβαλλοντικό της αντίκτυπο, βελτιώνει κάθε χρόνο τα συστήµατα διαχείρισης ενέργειας, επενδύει σε ΑΠΕ και σχεδιάζει προϊόντα µε 100% ανακυκλώσιµες συσκευασίες και υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Σε απόλυτη συµφωνία µε τους περιβαλλοντικούς της στόχους, σχεδίασε και τα προϊόντα EveryDay Natura µε βιοδιασπώµενα υλικά, καθώς και Babycare Νatura και Pom Pon Natura µε µαντίλι από 100% φυτικές ίνες. Ολοκλήρωσε πρόσφατα ένα από τα µεγαλύτερα έργα αυτοπαραγωγής σε στέγες στην Ελλάδα, εγκαθιστώντας σύστηµα φωτοβολταϊκών σε 25.000 µ2 στις στέγες των κτιρίων της στις Αχαρνές. Τέλος, η ΜΕΓΑ είναι η µόνη στον τοµέα της που κατέχει πιστοποίηση Zero Waste to Landfill, και µάλιστα σε επίπεδο Platinum, καθώς το 99,8% του waste παραγωγής της είτε ανακυκλώνεται, είτε αξιοποιείται ενεργειακά.

Δείτε το ειδικό online αφιέρωμα για τα 10 χρόνια Most Admired Companies

Δείτε τους νικητές της φετινής έρευνας Most Admired Companies 2024

*Φωτογραφία: Προσωπικό Αρχείο

**H νέα έκδοση του Fortune Greece κυκλοφορεί Παρασκευή 12 Ιουλίου στα περίπτερα.