Η μεγάλη επιστροφή του Gaming – Η βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών ετοιμάζεται για ισχυρή ανάκαμψη

Η μεγάλη επιστροφή του Gaming – Η βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών ετοιμάζεται για ισχυρή ανάκαμψη
Photo: pixabay.com
Ο ρόλος των φθινοπωρινών εκδόσεων και η αναμενόμενη νέα κονσόλα της Nintendo.

Η βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών, ύστερα από μια περίοδο ταραχών και πτώσης στις πωλήσεις μετά την έξαρση της πανδημίας, βρίσκεται στο κατώφλι μιας νέας ανοδικής πορείας.

Ο πρώην πρόεδρος και COO της Nintendo of America, Reggie Fils-Aimé, δήλωσε στο Yahoo Finance ότι η βιομηχανία παιχνιδιών είναι έτοιμη για άνοδο. “Οι πρόσφατες ανακοινώσεις παιχνιδιών και νέες πλατφόρμες από εταιρείες όπως η Nintendo και η Sony δείχνουν ότι είμαστε σε καλό δρόμο για ανάκαμψη,” σημείωσε ο Fils-Aimé.

Κατά την έναρξη της πανδημίας, η βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών γνώρισε άνθηση, καθώς οι καταναλωτές αναζήτησαν ψυχαγωγία στα σπίτια τους. Σύμφωνα με την IDC, τα παγκόσμια έσοδα από παιχνίδια για κινητά αυξήθηκαν κατά 32,8% το 2020, ενώ οι δαπάνες για ψηφιακά παιχνίδια PC και κονσόλες αυξήθηκαν σημαντικά. Ωστόσο, αυτή η ανάπτυξη μειώθηκε γρήγορα τα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μειώσεις στις πωλήσεις και η οικονομική ύφεση οδήγησαν σε μαζικές απολύσεις σε ολόκληρο τον κλάδο, με χιλιάδες εργαζόμενους να χάνουν τις δουλειές τους καθώς εταιρείες όπως η Microsoft, η Sony, η Riot και η Unity προχώρησαν σε περικοπές θέσεων εργασίας. Ακόμη και το 2024, οι απολύσεις συνεχίστηκαν με την EA και τη Sega να περικόπτουν θέσεις εργασίας.

Παρά την ύφεση, ο Mat Piscatella, εκτελεστικός διευθυντής και σύμβουλος βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών της Circana, προβλέπει ότι η βιομηχανία έχει περάσει τα χειρότερα. Οι δαπάνες περιεχομένου για παιχνίδια για κινητά στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 12% μέχρι τα τέλη Μαΐου 2024, ενώ οι δαπάνες στο τμήμα PC και VR αυξήθηκαν επίσης.

Με τις φθινοπωρινές εκδόσεις παιχνιδιών και την αναμενόμενη νέα κονσόλα της Nintendo το επόμενο έτος, η αγορά οικιακών παιχνιδομηχανών αναμένεται να ενισχυθεί, προσφέροντας ανακούφιση και ανάπτυξη στον κλάδο συνολικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: