Η μειωμένη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα έριξε 6% τις πωλήσεις της Mercedes-Benz

Η μειωμένη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα έριξε 6% τις πωλήσεις της Mercedes-Benz
epa08501692 Flags with the Mercedes logo at the Mercedes-Benz factory in Ludwigsfelde, Germany, 22 June 2020. Brandenburg's prime minister Woidke visited Mercedes-Benz's heavy vehicle and MTU's airline engine factories, with particular interest on how the coronavirus Covid-19 pandemic has affected the companies. EPA/ADAM BERRY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η εταιρεία δήλωσε ότι πούλησε 600.100 αυτοκίνητα και φορτηγά το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Η Mercedes-Benz σημείωσε πτώση 6% στις πωλήσεις της το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η ζήτηση για τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία κατέρρευσε, ανακοίνωσε την Τετάρτη η αυτοκινητοβιομηχανία, υποσχόμενη να καλύψει το χαμένο έδαφος με βελτιωμένη διαθεσιμότητα και λανσαρίσματα στην αγορά.

Η εταιρεία δήλωσε ότι πούλησε 600.100 αυτοκίνητα και φορτηγά το δεύτερο τρίμηνο του 2024. Από αυτά, τα 51.000 ήταν ηλεκτροκίνητα οχήματα με μπαταρία, σημειώνοντας πτώση 23% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

«Η επανεκκίνηση των ηλεκτρικών οχημάτων επιβραδύνθηκε σε βασικές αγορές, ενώ η εταιρεία επικεντρώθηκε στην υγιή ανάπτυξη σε ένα περιβάλλον αγοράς που χαρακτηρίζεται από έντονες εκπτώσεις», ανέφερε η Mercedes σε ανακοίνωσή της.

Είπε ότι ο τομέας των αυτοκινήτων της αναμένει ενίσχυση των πωλήσεων το δεύτερο εξάμηνο του έτους λόγω της βελτιωμένης διαθεσιμότητας των προϊόντων και του λανσαρίσματος στην αγορά.

Η ανταγωνίστρια BMW ανέφερε μείωση 1,3% στις συνολικές πωλήσεις της κατά το δεύτερο τρίμηνο. Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία αυξήθηκαν κατά 22,2%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com