Η Microsoft «κόβει» 650 θέσεις εργασίας παγκοσμίως για τον κλάδο του gaming

Η Microsoft «κόβει» 650 θέσεις εργασίας παγκοσμίως για τον κλάδο του gaming
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε έναν νέο γύρο απολύσεων μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Activision Blizzard πέρυσι.

Η Microsoft Gaming θα απολύσει περίπου 650 υπαλλήλους, δηλαδή το 3% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού του ιδιοκτήτη του Xbox, σε έναν νέο γύρο απολύσεων μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Activision Blizzard πέρυσι.

Οι περικοπές θα επηρεάσουν κυρίως το προσωπικό σε «εταιρικές και υποστηρικτικές λειτουργίες», σύμφωνα με τον Φιλ Σπένσερ, CO της Microsoft Gaming.

«Τον τελευταίο χρόνο, ο στόχος μας ήταν να ελαχιστοποιήσουμε την αναστάτωση, καλωσορίζοντας τις νέες ομάδες και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν την καλύτερη δυνατή δουλειά», ανέφερε ο Σπένσερ σε ένα mail προς το προσωπικό την Πέμπτη, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Variety.

«Στο πλαίσιο της ευθυγράμμισης της δομής της ομάδας μας μετά την εξαγορά και της διαχείρισης της επιχείρησής μας, πήραμε την απόφαση να καταργήσουμε περίπου 650 ρόλους σε όλο το Microsoft Gaming -κυρίως εταιρικές και υποστηρικτικές λειτουργίες- για να οργανώσουμε την επιχείρησή μας για μακροπρόθεσμη επιτυχία».

Οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ θα λάβουν πακέτα αποχώρησης που περιλαμβάνουν αποζημίωση, εκτεταμένη υγειονομική περίθαλψη και υπηρεσίες outplacement, ενώ οι διεθνείς εργαζόμενοι θα λάβουν διαφορετικά πακέτα ανάλογα με την τοποθεσία τους, σύμφωνα με τον Σπένσερ.

Αν και ο Σπένσερ λέει ότι θα υπάρξουν επίσης «κάποιες επιπτώσεις σε άλλες ομάδες, καθώς προσαρμόζονται στις μεταβαλλόμενες προτεραιότητες και διαχειρίζονται τον κύκλο ζωής και την απόδοση των παιχνιδιών», δεν υπάρχουν τίτλοι, συσκευές ή «εμπειρίες» βιντεοπαιχνιδιών που θα ακυρωθούν ως αποτέλεσμα αυτών των απολύσεων και δεν θα κλείσουν στούντιο.

Αυτές σηματοδοτούν τον πιο πρόσφατο γύρο απολύσεων που έχει υποστεί η Microsoft μετά το κλείσιμο της εξαγοράς της Activision Blizzard το 2023, και τις τελευταίες περικοπές εν μέσω ενός κύματος απολύσεων σε ολόκληρη τη βιομηχανία σε όλες τις εταιρείες παιχνιδιών φέτος, συμπεριλαμβανομένων των Sony Interactive, Riot Games, Take-Two Interactive, EA και άλλων.

Τον Ιανουάριο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 1.900 υπαλλήλους, περίπου το 8% του εργατικού δυναμικού της εκείνη την εποχή, στα τμήματα Xbox, Activision Blizzard και ZeniMax.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: