Η Microsoft παρουσιάζει agents τεχνητής νοημοσύνης και ενημερώσεις στις εφαρμογές του Copilot 365

Η Microsoft παρουσιάζει agents τεχνητής νοημοσύνης και ενημερώσεις στις εφαρμογές του Copilot 365
Μέρος μιας μεγαλύτερης ενημέρωσης του Microsoft 365 Copilot που περιλαμβάνει επίσης πρόσθετες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στο Word, το Excel, το PowerPoint, το Outlook, το Teams και το One Drive.

Του Jeremy Kahn

Η Microsoft μπήκε στον κόσμο των agents που υποστηρίζονται από AI με μια ενημέρωση του Microsoft 365 Copilot που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να δημιουργούν γρήγορα μια ποικιλία βοηθών τεχνητής νοημοσύνης. Αυτοί οι βοηθοί μπορούν να εκτελούν εργασίες τόσο στο λογισμικό της Microsoft όσο και σε αυτό τρίτων προμηθευτών.

Ο γίγαντας του λογισμικού έχει γίνει ο δεύτερος μεγάλος προμηθευτής επιχειρηματικού λογισμικού που δραστηριοποιείται στους agents, αφότου η Salesforce ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας σειράς αυτόνομων ψηφιακών βοηθών. Οι agents τεχνητής νοημοσύνης της Salesforce μπορούν να χειριστούν αυτόνομα εργασίες για επιχειρήσεις, όπως να απαντούν σε ερωτήματα πελατών, να φέρνουν κοντά δυνητικούς πελάτες πωλήσεων και να αναλύουν δεδομένα πωλήσεων και μάρκετινγκ.

Πολλοί ειδικοί τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή και προέδρου της Microsoft, Bill Gates, πιστεύουν ότι η μάχη για τους agents τεχνητής νοημοσύνης αντιπροσωπεύει μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τους υπολογιστές και το διαδίκτυο. Ο Gates είπε ότι όποιος κερδίσει τη μάχη για το λανσάρισμα των πιο ικανών agents τεχνητής νοημοσύνης μπορεί γρήγορα να επισκιάσει άλλες εταιρείες, καθώς αυτοί οι agents θα μπορούσαν να παρακάμψουν την ανάγκη των χρηστών να αλληλεπιδρούν απευθείας με ιστότοπους όπως η Amazon ή η Google και μπορεί να μειώσουν την ανάγκη των ανθρώπων να χρησιμοποιούν πολλά είδη λογισμικού επιχειρηματικής παραγωγικότητας, από επεξεργαστές κειμένου και υπολογιστικά φύλλα μέχρι εργαλεία προγραμματισμού πόρων για επιχειρήσεις.

Η Google είναι γνωστό ότι εργάζεται πάνω σε δικούς της agents τεχνητής νοημοσύνης, ενώ η Apple και η Amazon προσπαθούν να αναβαθμίσουν τους υπάρχοντες ψηφιακούς βοηθούς τους, Siri και Alexa, με νεότερες μηχανές παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης που τους δίνουν την ισχύ να εκτελούν πολλές περισσότερες εργασίες σε σχέση με τώρα.

Οι agents τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft αποτελούν μέρος μιας μεγαλύτερης ενημέρωσης του Microsoft 365 Copilot που περιλαμβάνει επίσης πρόσθετες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στο Word, το Excel, το PowerPoint, το Outlook, το Teams και το One Drive.

Η ενημέρωση περιλαμβάνει επίσης έναν νέο τύπο εγγράφου για το BizChat – μια δυνατότητα που εισήγαγε η Microsoft τον Μάρτιο του 2023, όπου μπορούν να συνυπάρχουν διαφορετικά είδη τύπων δεδομένων πελατών, επιτρέποντας στο Copilot να βασίζεται σε αυτούς όταν δημιουργεί απαντήσεις. Το νέο έγγραφο ονομάζεται Pages και είναι ένα είδος συλλογικής επιφάνειας εργασίας για κοινή χρήση τόσο από ανθρώπους συναδέλφους όσο και από ψηφιακούς βοηθούς τεχνητής νοημοσύνης.

Η Microsoft το αποκαλεί «το πρώτο πραγματικό ψηφιακό artIfact για την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης». Αλλά είναι ουσιαστικά ένα είδος ψηφιακού πίνακα στον οποίο μπορούν να αναρτηθούν άλλα είδη αρχείων, επιτρέποντας τόσο σε ανθρώπους όσο και σε agents τεχνητής νοημοσύνης να εργάζονται ταυτόχρονα σε αυτά και καθιστώντας τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ των αρχείων πιο απρόσκοπτη απ’ ό,τι με τα υπάρχοντα προϊόντα SharePoint και Teams της Microsoft.

Η Microsoft κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Copilot τον Νοέμβριο του 2023. Αν και το προϊόν υιοθετήθηκε ευρέως από μεγάλες εταιρείες, ορισμένοι επικεφαλής πληροφοριών παραπονέθηκαν ότι οι υπάλληλοί τους δεν βρήκαν περιπτώσεις χρήσης για τα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης που δικαιολογούν την τιμή των 30 δολαρίων ανά χρήστη ανά μήνα που χρεώνει η Microsoft. Μερικές εταιρείες αποφάσισαν ακόμη και να εγκαταλείψουν το Copilot ή να περιορίσουν το πόσο ευρέως διαθέσιμο είναι στον οργανισμό τους.

Ο Jared Spataro, εταιρικός αντιπρόεδρος της Microsoft για το AI@Work, είπε στο Fortune ότι η Microsoft έχει λάβει υπόψη τέτοια σχόλια, αλληλεπιδρώντας με περισσότερους από 1.000 πελάτες και λανσάροντας περισσότερες από 700 ενημερώσεις στο Copilot από τότε που κυκλοφόρησε.

Ο ίδιος είπε ότι η πιο δημοφιλής δυνατότητα του Copilot ήταν η δυνατότητα του λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης να συνοψίζει αυτόματα τις συναντήσεις στο Teams. Η Microsoft συνειδητοποίησε ότι χρειαζόταν να βρει χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης που θα παρήγαγαν μια παρόμοια «σπίθα» με πελάτες στις υπόλοιπες εφαρμογές 365 – «αυτό που αφού το δεις και δουλέψεις μαζί του, θες να το έχεις για πάντα». Η εταιρεία πιστεύει ότι τώρα βρήκε αυτές ακριβώς τις «σπίθες» για το Excel, το PowerPoint και το Outlook και τις κυκλοφόρησε σε αυτήν την τελευταία ενημέρωση Copilot.

Η κύρια βελτίωση χαρακτηριστικών για το Excel είναι η δυνατότητα της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης να συνθέτει αυτόματα κώδικα σε Python απευθείας στο Excel και να τον χρησιμοποιεί για την αυτόματη εκτέλεση εξελιγμένων εργασιών ανάλυσης δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της πρόβλεψης και της οπτικοποίησης δεδομένων, για τους χρήστες.

Στο PowerPoint, η Microsoft λανσάρει μια δυνατότητα που ονομάζεται “Narrative Builder” («Κατασκευαστής Αφηγήματος») που θα επιτρέπει στους χρήστες να έχουν μια αμφίδρομη συνομιλία με ένα εργαλείο παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης και να επεξεργάζονται και να βελτιώνουν το PowerPoint deck. Ενώ η προηγούμενη έκδοση του 365 Copilot περιελάμβανε μια λειτουργία παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης που μπορούσε να δημιουργήσει ένα deck από ένα prompt, οι χρήστες διαπίστωσαν ότι δεν προσέφερε τη δυνατότητα εύκολης συνέχισης της βελτίωσης του deck μέσω διαλόγου με το chatbot τεχνητής νοημοσύνης.

Για το Outlook, η Microsoft αποκαλύπτει μια δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται “Prioritize My Inbox” («Προτεραιότητα στα Εισερχόμενά μου») που η Microsoft λέει ότι θα παρέχει εξατομικευμένη και εξελιγμένη ιεράρχηση των email.

Οι νέες δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης για τις εφαρμογές 365 θα περιλαμβάνονται στην τρέχουσα τιμή του Copilot. Ωστόσο, ο Spataro είπε ότι η Microsoft εξακολουθεί να επεξεργάζεται το πώς θα τιμολογηθούν οι δυνατότητες του agent τεχνητής νοημοσύνης.

Η Microsoft επανέλαβε επίσης ότι ακόμη και οι χρήστες του δωρεάν chatbot του Copilot απολαμβάνουν προστασία απορρήτου δεδομένων, πράγμα που σημαίνει ότι τα έγγραφα ή οι συνομιλίες με το chatbot δεν χρησιμοποιούνται για εκπαίδευση μελλοντικών συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης. Ακόμη και τα ερωτήματα που στέλνει το Copilot στη μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft είναι ανώνυμα, ώστε να μην μπορούν να συνδεθούν ξανά με τον χρήστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com