Η μητρική της Temu διαθέτει το μεγαλύτερο όγκο μετρητών από οποιαδήποτε εισηγμένη που δεν πληρώνει μέρισμα

Η μητρική της Temu διαθέτει το μεγαλύτερο όγκο μετρητών από οποιαδήποτε εισηγμένη που δεν πληρώνει μέρισμα
The Temu logo is being displayed on a smartphone screen and on a computer screen in Athens, Greece, on May 17, 2024. (Photo by Nikolas Kokovlis/NurPhoto) (Photo by Nikolas Kokovlis / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Το σύνολο των μετρητών της ανέρχεται σε 38 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερδιπλάσιο από το απόθεμα της Tesla.

Του Jason Ma

Η PDD Holdings, η μητρική εταιρεία των κινεζικών κολοσσών ηλεκτρονικού εμπορίου Temu και Pinduoduo, έχει τα μεγαλύτερα ρευστά διαθέσιμα από οποιαδήποτε εισηγμένη εταιρεία που δεν πληρώνει μέρισμα και δεν επαναγοράζει μετοχές, σύμφωνα με ανάλυση των Financial Times.

Το σύνολο των μετρητών της ανέρχεται σε 38 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερδιπλάσιο από το απόθεμα της Tesla, η οποία έρχεται στη δεύτερη θέση μεταξύ όλων αυτών των εταιρειών.

Εξετάζοντας τον Δείκτη Επενδυτικής Αγοράς της MSCI, οι FT εντόπισαν πέντε εταιρείες χωρίς μερίσματα ή επαναγορές μεταξύ των 151 εταιρειών που έχουν καθαρές ταμειακές θέσεις άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά την PDD και την Tesla, οι άλλες τρεις είναι η κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Li Auto, ο ευρωπαϊκός όμιλος πληρωμών Adyen και η κατασκευάστρια ηλεκτρικών στροβίλων GE Vernova, η οποία αποσχίστηκε από τη GE νωρίτερα φέτος.

Ενώ η PDD διατηρεί τα μετρητά της, άλλες εισηγμένες κινεζικές εταιρείες όπως η JD και η Meituan ανακοίνωσαν πρόσφατα επαναγορές μετοχών, σημειώνει η έκθεση.

Η PDD δήλωσε στο Fortune ότι ο πρόεδρος και συν-διευθύνων σύμβουλος Chen Lei είπε κατά τη διάρκεια μιας κλήσης για τα κέρδη ότι η εταιρεία βρίσκεται σε επενδυτική φάση και αντιμετωπίζει σημαντικό ανταγωνισμό καθώς και «εξωτερικές αβεβαιότητες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ως αποτέλεσμα, η διοικητική ομάδα συμφώνησε ομόφωνα ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για επαναγορές μετοχών ή μερίσματα και τέτοιες ενέργειες δεν αναμένονται στο άμεσο μέλλον», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.

Σε ξεχωριστή δήλωση προς τους FT, η PDD διέψευσε ισχυρισμούς ότι η έλλειψη επαναγορών εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη λογιστική ή τον ισολογισμό της.

«Κάθε εταιρεία λαμβάνει αποφάσεις με βάση τις μοναδικές συνθήκες και τις στρατηγικές της εκτιμήσεις. Το να υπονοείται ότι υπάρχει κάποια ανησυχητική ένδειξη απλώς και μόνο επειδή η εταιρεία Α δεν ακολουθεί την ίδια προσέγγιση με την εταιρεία Β είναι, ειλικρινά, παράλογο», είπε η PDD.

Η PDD κατέπληξε τη Wall Street στις 26 Αυγούστου με αδύναμα τριμηνιαία αποτελέσματα και μια προειδοποίηση ότι ο έντονος ανταγωνισμός θα μειώσει τα μελλοντικά κέρδη.

Οι μετοχές βυθίστηκαν περισσότερο από 30%, εξαλείφοντας 50 δισεκατομμύρια δολάρια από την αγοραία αξία της PDD και τερματίζοντας τη βραχύβια …βασιλεία του ιδρυτή Colin Huang ως του πλουσιότερου ανθρώπου της Κίνας.

Πριν από την έκθεση των κερδών, ένας μελετητής στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων επεσήμανε τον ανταγωνιστικό κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας ως σύμπτωμα των οικονομικών πολιτικών του Πεκίνου που οδηγούν σε χρόνια υπερπαραγωγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com