Η νέα δυναμική εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις: Στόχευση και πέρα από τα προπύργια των Δημοκρατικών

Η νέα δυναμική εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις: Στόχευση και πέρα από τα προπύργια των Δημοκρατικών
epaselect epa11603060 US Vice President and Democratic presidential candidate Kamala Harris speaks during a campaign rally at McHale Hall at Wilkes University, in Wilkes-Barre, Pennsylvania, USA, 13 September 2024. Harris is facing former US President and Republican presidential candidate Donald Trump. EPA/DAVID MUSE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Χάρις διαμορφώνει μια νέα προεκλογική στρατηγική, απευθυνόμενη όχι μόνο σε μεγάλες πόλεις αλλά και σε μικρότερες περιοχές με ρεπουμπλικανική υπεροχή.

Καθώς οι πρώτες εβδομάδες της προεκλογικής εκστρατείας της Κάμαλα Χάρις ως υποψήφιας για την προεδρία των ΗΠΑ έχουν προχωρήσει, γίνεται σαφές ότι η στρατηγική της υπερβαίνει τα παραδοσιακά προπύργια των Δημοκρατικών. Αντί να περιορίζεται σε μεγάλες πόλεις όπως το Μιλγουόκι, η Ατλάντα και η Φιλαδέλφεια, η Χάρις στοχεύει και σε μικρότερες πόλεις, όπως το Ουισκόνσιν και η Σαβάνα της Τζόρτζια.

Την προηγούμενη εβδομάδα, εκτός από τη συμμετοχή της σε τηλεμαχία με τον Τραμπ στη Φιλαδέλφεια, η Χάρις επισκέφθηκε και μικρότερες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Τζονστάουν στην Πενσυλβάνια, μιας περιοχής με παραδοσιακά ρεπουμπλικανική βάση. Αυτή η τακτική δείχνει μια στροφή από τη στρατηγική του προέδρου Μπάιντεν, ο οποίος φέτος εστίασε κυρίως στις μεγάλες πόλεις. Η Χάρις και η ομάδα της φαίνεται να δίνουν πλέον προτεραιότητα στην ενίσχυση της παρουσίας του κόμματος σε περιοχές όπου κυριαρχούν οι Ρεπουμπλικανοί, με έμφαση σε μη μορφωμένους και μεγαλύτερους σε ηλικία λευκούς ψηφοφόρους, όπως σημειώνει το Politico.

Εντυπωσιακά, η Χάρις έχει ήδη επισκεφθεί περισσότερες φορές τη δυτική Πενσυλβάνια από ό,τι ο Μπάιντεν κατά το προηγούμενο εξάμηνο. Σύμφωνα με τον Νταν Κάνινεν, στέλεχος του επιτελείου της, η αντιπρόεδρος πρέπει να γίνει περισσότερο γνωστή στους ψηφοφόρους που δεν την ξέρουν όπως ήξεραν τον Μπάιντεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χάρις, ως νεότερη από τον Μπάιντεν, δείχνει να έχει την ενέργεια για ένα πιο έντονο πρόγραμμα επισκέψεων σε κρίσιμες πολιτείες. Ενώ οι μεγάλες πόλεις όπως η Φιλαδέλφεια παραμένουν μέρος της εκστρατείας της, η προσοχή της στρέφεται επίσης σε μικρότερες πόλεις και αγροτικές περιοχές, με έμφαση στα σχέδιά της για συγκράτηση των τιμών, μείωση του κόστους συνταγογραφούμενων φαρμάκων και αποκατάσταση του δικαιώματος στην άμβλωση.

Η εκστρατεία της ευθυγραμμίζεται με μια στρατηγική που οι Δημοκρατικοί ανέπτυξαν μετά την ήττα του 2016, όταν ο Τραμπ κέρδισε υποστηριζόμενος από λευκούς ψηφοφόρους της εργατικής τάξης που είχαν προηγουμένως στηρίξει τον Μπαράκ Ομπάμα. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Μπάιντεν επανέφερε αυτήν τη στρατηγική, δίνοντας έμφαση στις περιοχές που είχαν παραμεληθεί.

Όπως σημειώνει η γερουσιαστής της Καλιφόρνιας, Λαφόνζα Μπάτλερ, η Χάρις υιοθετεί μαθήματα από τις νικηφόρες προεδρικές εκστρατείες του κόμματος, δίνοντας νέα ώθηση στην προσπάθεια προσέλκυσης των ταλαντευόμενων ψηφοφόρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: