Η νέα γενιά κρυπτο-εκατομμυριούχων: Αναζητώντας νέες πατρίδες στον ψηφιακό κόσμο

Η νέα γενιά κρυπτο-εκατομμυριούχων: Αναζητώντας νέες πατρίδες στον ψηφιακό κόσμο
Photo: pixabay.com
Η έκρηξη του πλούτου στον χώρο των κρυπτονομισμάτων δημιουργεί νέα κύματα μετανάστευσης μεταξύ των εκατομμυριούχων του crypto, καθώς αυτοί αναζητούν τις πιο φιλόξενες φορολογικά και ρυθμιστικά χώρες.

Η Henley & Partners, μια εταιρεία που εξειδικεύεται στη συμβουλευτική εύπορων πελατών για θέματα μετανάστευσης, κατέγραψε πάνω από 172.300 κρυπτο-εκατομμυριούχους σε όλο τον κόσμο, σημειώνοντας αύξηση 95% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ειδικότερα, οι εκατομμυριούχοι σε bitcoin αυξήθηκαν κατά 111%, φτάνοντας τους 85.400.

Επιπλέον, 28 άτομα ανά τον κόσμο διαθέτουν πλέον χαρτοφυλάκιο κρυπτονομισμάτων αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων.

Με τη συνολική αξία της αγοράς των κρυπτονομισμάτων να αγγίζει τα 2,3 τρισ. δολάρια, τα crypto αναδεικνύονται σε αναπόσπαστο κομμάτι του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Henley & Partners παρατηρεί ότι πολλοί από αυτούς τους νέους κρυπτο-εκατομμυριούχους αναζητούν εναλλακτικές επιλογές κατοικίας και υπηκοότητας, επιλέγοντας χώρες που προωθούν την καινοτομία και προσφέρουν ευνοϊκά ρυθμιστικά περιβάλλοντα.

Στην κορυφή των προτιμήσεων των πλουσίων του crypto βρίσκεται η Σιγκαπούρη, ακολουθούμενη από το Χονγκ Κονγκ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στην Ευρώπη, η Μάλτα και η Κύπρος προσφέρουν ειδικά προγράμματα για επενδυτές κρυπτονομισμάτων, ενώ η Ελβετία προσελκύει πολλούς μέσω της “Crypto Valley” στο καντόνι Τσουγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: