Η νέα τεχνολογία στις αναζητήσεις προϊόντων που δοκιμάζει η Amazon

Η νέα τεχνολογία στις αναζητήσεις προϊόντων που δοκιμάζει η Amazon
The Amazon delivery sign is seen on the exterior of the Amazon warehouse in Palmdale, California, on July 25, 2023. When they unionized, Amazon tried to get rid of them. In California, more than 80 delivery drivers are currently rebelling against the e-commerce giant, with a strike that could have major implications for the way it operates in the United States. For the past month, workers have been marching every morning in front of the warehouse in Palmdale, north of Los Angeles, to slow down the vans carrying the company's packages. (Photo by Robyn Beck / AFP) Photo: AFP
Η Amazon δοκιμάζει αποτελέσματα αναζήτησης προϊόντων που δεν εμφανίζουν αξιολογήσεις με αστέρια από κριτικές πελατών.

Του Jason Del Rey

Η Amazon πειραματίζεται με την κατάργηση των αξιολογήσεων πελατών από τη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης προϊόντων, μια δοκιμή που σύμφωνα με την εταιρεία λιανικού εμπορίου θα μπορούσε να διευκολύνει τους αγοραστές να «σκανάρουν» καλύτερα την τεράστια ποικιλία προϊόντων της.

Η «περιορισμένη δοκιμή» επηρεάζει μόνο ένα μικρό σύνολο προϊόντων, είπε η εταιρεία στο Fortune την Πέμπτη, και μόνο τη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης, με τις αξιολογήσεις με αστέρια και τα σύνολα κριτικών να είναι ακόμα διαθέσιμα σε μεμονωμένες σελίδες προϊόντων.

Ορισμένοι πελάτες και πωλητές της Amazon παρατήρησαν πρόσφατα αλλαγές στον ιστότοπο της Amazon και στην εφαρμογή για κινητά. Συγκεκριμένα, είχαν αφαιρεθεί η αξιολόγηση με αστέρια και ο αριθμό κριτικών των προϊόντων που εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης. Σε ένα παράδειγμα στο LinkedIn, ένας πωλητής της Amazon δημοσίευσε τα αποτελέσματα της λίστας προϊόντος για μια αναζήτηση για ένα συγκεκριμένο προϊόν. Προηγουμένως, η ροή προϊόντων που προέκυπτε στα αποτελέσματα αναζήτησης περιελάμβανε μια γραμμή πληροφοριών, από τα αριστερά προς τα δεξιά, που παρέθετε μια αριθμητική βαθμολογία από το μηδέν έως το πέντε, την ίδια βαθμολογία που εμφανιζόταν με τη μορφή πέντε σκιασμένων αστεριών και έναν συνολικό αριθμό αξιολογήσεων για ένα δεδομένο προϊόν.

Στη νέα εμπειρία, όλες αυτές οι πληροφορίες αξιολόγησης έχουν αφαιρεθεί από τη συνολική σελίδα αποτελεσμάτων και οι αγοραστές πρέπει να κάνουν κλικ στη σελίδα προϊόντος κάθε καταχώρισης για να προβάλουν αυτές τις πληροφορίες.

Η Amazon είναι γνωστή μεταξύ των αντιπάλων της ως διαδικτυακός έμπορος λιανικής που δοκιμάζει συνεχώς νέες δυνατότητες και τροποποιήσεις στην εμπειρία αγορών της. Ωστόσο, η πρόσφατη αλλαγή στη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης έχει τραβήξει την προσοχή λόγω του αντίκτυπου που θα μπορούσε να έχει στους αγοραστές, στους ανεξάρτητους πωλητές και στα μεγάλα brands.

Η εκπρόσωπος της Amazon, Maria Boschetti, επιβεβαίωσε στο Fortune ότι η αλλαγή είναι πράγματι μια δοκιμή και όχι το αποτέλεσμα ενός σφάλματος λογισμικού. Δεν έδωσε καμία πληροφορία σχετικά με τα αποτελέσματα των δοκιμών μέχρι στιγμής, ούτε για το χρονικό διάστημα για το οποίο η εταιρεία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τις δοκιμές.

«Διεξάγουμε μια περιορισμένη δοκιμή σε ένα μικρό σύνολο προϊόντων για να βελτιώσουμε ποιες πληροφορίες προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων κριτικών και άλλων χαρακτηριστικών, εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης, ώστε τα αποτελέσματα να είναι πιο συμπαγή και οι πελάτες να μπορούν να περιηγηθούν γρήγορα και εύκολα σε μια σειρά επιλογών προϊόντων».

Η Boschetti τόνισε επίσης ότι όλες οι λεπτομέρειες του προϊόντος, συμπεριλαμβανομένων των αξιολογήσεων και των κριτικών, θα συνεχίσουν να εμφανίζονται σε μεμονωμένες σελίδες προϊόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πώς Temu και Shein «αναστατώνουν» την αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου και… αγχώνουν την Amazon

Μήνυση από την Warner Bros. στο NBA για τη συμφωνία των 77 δισ. δολαρίων

Πηγή: fortune.com