Η Nike «τελείωσε» τις online πωλήσεις της στην Τουρκία, μετά από την αύξηση της φορολογίας

Η Nike «τελείωσε» τις online πωλήσεις της στην Τουρκία, μετά από την αύξηση της φορολογίας
epa07591450 A Chinese woman walks past a logo of Nike outside Nike store in Beijing, China, 22 May 2019. A letter signed by 173 companies which including Nike, Adidas, says the US President's decision to raise import tariffs to 25 percent will disproportionately affect the working class after Donald J. Trump increased levies on 200 billion US dollars worth of Chinese imports into the US from 10 percent to 25 percent. EPA/WU HONG Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο φορολογικός συντελεστής αυξήθηκε επίσης σε 30% από 20% για τα αγαθά  από την ΕΕ και σε 60% από 30% για τα αγαθά από άλλες χώρες.

Η Nike ανέστειλε τις ηλεκτρονικές πωλήσεις της στην Τουρκία, λίγες ημέρες μετά την αύξηση των τελωνειακών φόρων που επιβάλλει η Τουρκία στις ηλεκτρονικές αγορές από το εξωτερικό.

«Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε στους καταναλωτές μας ότι οι παραγγελίες τους θα φθάσουν ομαλά και εγκαίρως, γι’ αυτό και αναστέλλουμε προς το παρόν τις online παραγγελίες από την Τουρκία», ανέφερε ο αμερικανικός γίγαντας αθλητικών παπουτσιών σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη τουρκική ιστοσελίδα του.

«Συνεχίζουμε να εξετάζουμε τον αντίκτυπο των πρόσφατων αλλαγών στους τελωνειακούς κανονισμούς της Τουρκίας στην αγοραστική εμπειρία των Τούρκων καταναλωτών», πρόσθεσε η Nİke.

Αν και η Nike δεν διευκρίνισε ποιες αλλαγές προκάλεσαν την κίνησή της, ένας νέος τουρκικός κανονισμός αυτή την εβδομάδα μείωσε το ανώτατο όριο για την επιβολή φόρου στις ηλεκτρονικές αγορές φυσικών προσώπων στα 30 ευρώ (33 δολάρια) από 150 ευρώ.

Ο φορολογικός συντελεστής αυξήθηκε επίσης σε 30% από 20% για τα αγαθά που αγοράζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε 60% από 30% για τα αγαθά που αγοράζονται από άλλες χώρες.

Η εταιρεία συνεχίζει να πωλεί τα προϊόντα της στην Τουρκία στα δικά της καταστήματα και στα καταστήματα των θυγατρικών της εταιρειών λιανικής πώλησης.

Τα νέα τελωνειακά μέτρα αποσκοπούσαν στη μείωση των «αρνητικών επιπτώσεων» στο μερίδιο αγοράς και στην απασχόληση, μεταξύ άλλων μεταξύ των ιδιοκτητών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και στην απώλεια συναλλάγματος, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Εμπορίου Ομέρ Μπολάτ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com