Η Nvidia στο «στόχαστρο» των επενδυτών: Μπορεί να διατηρήσει την ανοδική πορεία;

Η Nvidia στο «στόχαστρο» των επενδυτών: Μπορεί να διατηρήσει την ανοδική πορεία;
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η μετοχή απέχει μόλις 6% από το ιστορικό υψηλό της.

Η μετοχή της Nvidia βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών, καθώς η εταιρεία που ηγείται της έκρηξης στην τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να παρουσιάζει έντονες διακυμάνσεις.

Μετά από ένα εντυπωσιακό ράλι σχεδόν 50% από την αρχή του έτους και μια απότομη πτώση 30% που ακολούθησε το ρεκόρ του Ιουνίου, η Nvidia βρίσκεται ξανά σε ανοδική πορεία, με τη μετοχή της να απέχει μόλις 6% από το ιστορικό υψηλό της.

Η Nvidia ετοιμάζεται να ανακοινώσει τα τριμηνιαία της αποτελέσματα, και η αγορά αναμένει με αγωνία τις προβλέψεις της εταιρείας για το μέλλον. Τα τελευταία τρία τρίμηνα, τα έσοδα της εταιρείας έχουν υπερτριπλασιαστεί, κυρίως χάρη στην εκτόξευση της ζήτησης για τεχνολογία AI, και οι αναλυτές προβλέπουν ότι θα συνεχίσει να καταγράφει ισχυρή ανάπτυξη, αν και σε μειωμένο ρυθμό σε σχέση με προηγούμενες περιόδους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Nvidia θεωρείται από πολλούς ως η πιο σημαντική μετοχή στον κόσμο αυτή τη στιγμή, καθώς η πορεία της αντικατοπτρίζει τις τάσεις στην αγορά της τεχνητής νοημοσύνης και επηρεάζει ευρύτερα την τεχνολογική βιομηχανία. Οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στις προβλέψεις της εταιρείας για το επόμενο τρίμηνο και στην πιθανή καθυστέρηση των νέων τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία έχουν ονομαστεί Blackwell.

Οι αναλυτές προειδοποιούν ότι οποιαδήποτε ένδειξη εξασθένησης της ζήτησης ή καθυστερήσεις στην ανάπτυξη νέων προϊόντων θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τη μετοχή, η οποία έχει ήδη παρουσιάσει σημαντικές διακυμάνσεις το τελευταίο διάστημα.

Ωστόσο, η Nvidia παραμένει στην κορυφή της αγοράς τσιπ και είναι σε θέση να συνεχίσει την κυριαρχία της, αν και με κάποιες προκλήσεις στο δρόμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: