Η Nvidia χάνει τη λάμψη της; Από την κατάκτηση της κορυφής, σε πτωτική τάση

Η Nvidia χάνει τη λάμψη της; Από την κατάκτηση της κορυφής, σε πτωτική τάση
epa11388596 The NVIDIA logo is seen at the COMPUTEX trade show in Taipei, Taiwan, 04 June 2024. Computex, one of the largest computer and technology trade shows in the world, runs from 04 to 07 June in Taipei. EPA/RITCHIE B. TONGO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σημείωσε απώλειες σε τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις, φθάνοντας σε συνολική μείωση 13% από τα πρόσφατα υψηλά της.

Η Nvidia, έπειτα από την εντυπωσιακή ανακήρυξή της σε πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο την προηγούμενη εβδομάδα, βιώνει τώρα μία σημαντική πτωτική τάση, καθώς σημείωσε απώλειες σε τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις, φθάνοντας σε συνολική μείωση 13% από τα πρόσφατα υψηλά της.

Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, η μετοχή της πολυεθνικής εταιρείας ημιαγωγών υποχώρησε κατά 6,7%, επηρεάζοντας την αγορά τσιπ και άλλες εταιρείες τεχνολογίας που είναι συνδεδεμένες με την τεχνητή νοημοσύνη.

Η αξία της Nvidia είχε τριπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο, και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ξεπέρασε τις Apple και Microsoft, κατακτώντας τον τίτλο της πιο ακριβής εταιρείας στις ΗΠΑ με κεφαλαιοποίηση πάνω από 3 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες, η εταιρεία έχασε ένα μέρος αυτών των κερδών και κατέγραψε την τέταρτη μεγαλύτερη πτώση στον δείκτη S&P 500 τη Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά την πρόσφατη αστάθεια, η μετοχή της Nvidia παραμένει η κορυφαία σε απόδοση για τα τελευταία 25 χρόνια, με συνολική απόδοση 591.078% από την πρώτη της εισαγωγή στο χρηματιστήριο, λαμβάνοντας υπόψη και την επανεπένδυση των μερισμάτων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η επένδυση της Nvidia στην τεχνητή νοημοσύνη και η υιοθέτηση της ιδέας του «accelerated computing» από τον συνιδρυτή και CEO της, Jensen Huang, έχει ενισχύσει την εταιρεία, παρά το γεγονός ότι οι μακροχρόνιοι επενδυτές γνωρίζουν ότι η μετοχή έχει βιώσει τρία έτη με απώλειες άνω του 50%. Για να διατηρηθεί το σημερινό επενδυτικό ράλι, οι πελάτες της Nvidia θα πρέπει να συνεχίσουν να επενδύουν δισεκατομμύρια σε τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: