Η Nvidia ξεπερνά -μόνη της- τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρώπης και το Λονδίνο… προβληματίζεται

Η Nvidia ξεπερνά -μόνη της- τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρώπης και το Λονδίνο… προβληματίζεται
ANKARA, TURKIYE - NOVEMBER 23: In this photo illustration, Nvidia logo is displayed on a mobile phone screen in front of a computer screen in Ankara, Turkey on November 23, 2023. Ahmet Serdar Eser / Anadolu (Photo by Ahmet Serdar Eser / ANADOLU / Anadolu via AFP) Photo: AFP
Δέκα χρόνια πριν οι εισηγμένες μετοχές του LSE άξιζαν 400 φορές περισσότερο από την Nvidia. Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία το ξεπέρασε κατά πολύ.

Δεν είναι συχνό φαινόμενο μια νεοφυής επιχείρηση να φτάνει σε αστρονομικά ύψη και να γίνεται η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο και πρωτοπόρος στον κλάδο των τσιπ AI. Αυτό είναι η Nvidia.

Η επιτυχία της Nvidia συνεχίζεται, καθώς ξεπερνά όλες τις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης σε κεφαλαιοποίηση. Αυτή την εβδομάδα, η Nvidia έγινε η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο, με μια επιθετική άνοδο της μετοχής της που επηρέασε όλη τη Wall Street.

Με κεφαλαιοποίηση 3,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, η Nvidia είναι τώρα μεγαλύτερη από την αξία όλων των εισηγμένων μετοχών στους μεγάλους επιχειρηματικούς κόμβους της Ευρώπης—Γερμανία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο. Δέκα χρόνια πριν, το Χρηματιστήριο του Λονδίνου είχε σημαντικό προβάδισμα, με τις εισηγμένες μετοχές του να αξίζουν 400 φορές περισσότερο από την Nvidia. Την περασμένη εβδομάδα, η Nvidia ξεπέρασε κατά πολύ το LSE, σύμφωνα με το Fortune

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανάπτυξη της εταιρείας της Καλιφόρνιας έχει γιγαντωθεί τον τελευταίο καιρό. Η Nvidia έχει εκμεταλλευτεί την αυξημένη ζήτηση για τεχνητή νοημοσύνη και οι επενδυτές έχουν διπλασιάσει την αξία της μετοχής από τον Ιανουάριο, οδηγώντας σε διαίρεση μετοχής 10 προς 1 τον Ιούνιο.

Παρόλο που η πορεία ανάπτυξης της Nvidia είναι εντυπωσιακή, το LSE έχει επίσης καταγράψει σημαντικές επιτυχίες. Πρόσφατα ξεπέρασε το Παρίσι για να γίνει η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αγορά της Ευρώπης και καλωσόρισε την επιτυχημένη IPO της Raspberry Pi. Ωστόσο, το LSE χρειάζεται ανανέωση για να προσελκύσει κορυφαίες εταιρείες και να αυξήσει την αξία του.

Η επικεφαλής του LSE, Julia Hoggett, υποστηρίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν επενδύει όσο θα έπρεπε στον εαυτό του. Το Χρηματιστήριο υφίσταται τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων δεκαετιών, που περιλαμβάνει αλλαγές στους κανόνες εισαγωγής και μεγαλύτερη συμμετοχή των Βρετανών στις χρηματιστηριακές επενδύσεις μέσω των συνταξιοδοτικών τους προγραμμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com