Η OpenAI παρουσίασε το GPT-4o: Αλλάζουν όλα στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε με την Τεχνητή Νοημοσύνη

Η OpenAI παρουσίασε το GPT-4o: Αλλάζουν όλα στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε με την Τεχνητή Νοημοσύνη
France, 2024-05-07. Illustration, ChatGPT, for Chat Generative Pre-trained Transformer, is a prototype chatbot using artificial intelligence, developed by OpenAI and specialising in the dialogue. Photograph by Jean-Marc Barrere / Hans Lucas. France, 2024-05-07. Illustration, ChatGPT, pour Chat Generative Pre-trained Transformer, est un prototype d agent conversationnel, chatbot, utilisant l intelligence artificielle, developpe par OpenAI et specialise dans le dialogue. Photographie par Jean-Marc Barrere / Hans Lucas. (Photo by Jean-Marc Barrere / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Photo: AFP
Όπως τόνισε η CTO της εταιρείας, Mira Murati, η νέα αναβάθμιση φέρνει το GPT - 4 σε όλους τους χρήστες ακόμη και σε όσους χρησιμοποιούν δωρεάν την υπηρεσία.

Τη Δευτέρα, η OpenAI παρουσίασε ένα νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και μία έκδοση desktop του ChatGPT, στην προσπάθειά της να επεκτείνει τη χρήση του δημοφιλούς chatbot.

Σύμφωνα με την επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας, Mira Murati, η οποία μίλησε σε μια εκδήλωση που μεταδόθηκε ζωντανά, το update φέρνει το GPT-4 σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των χρηστών της OpenAI που το χρησιμοποιούν δωρεάν.

Η Murati ανέφερε ότι το νέο μοντέλο, GPT-4o (όπου το “o” προέρχεται από το “omni” και σημαίνει “όλα, τα πάντα”), είναι πολύ πιο γρήγορο και διαθέτει βελτιωμένες δυνατότητες σε κείμενο, βίντεο και ήχο.

“Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο άλμα προς τα εμπρός όσον αφορά στην ευκολία χρήσης”, δήλωσε η Murati.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιπλέον, το νέο μοντέλο προσφέρει βελτιωμένη ποιότητα και ταχύτητα σε σχέση με το ChatGPT για 50 γλώσσες και θα είναι διαθέσιμο μέσω του API της OpenAI, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να αναπτύξουν εφαρμογές που το χρησιμοποιούν. Σύμφωνα με τη Murati, το GPT-4o είναι δύο φορές ταχύτερο από το GPT-4 Turbo και το κόστος του είναι το μισό.

Τέλος, οι χρήστες θα μπορούν πλέον να διακόπτουν το chatbot κατά την απάντηση σε ερωτήσεις και αυτό θα ανταποκρίνεται σε “πραγματικό χρόνο“. Επιπλέον, θα μπορεί να αντιληφθεί το συναίσθημα από τον τόνο της φωνής του χρήστη και να παράγει αντίστοιχα φωνή με διαφορετικούς συναισθηματικούς τόνους.

Η OpenAI, που υποστηρίζεται από τη Microsoft, ιδρύθηκε το 2015 και προσπαθεί να παραμείνει στην κορυφή του κλάδου τεχνητής νοημοσύνης, ενώ ταυτόχρονα εξερευνά τρόπους επικερδοποίησης, καθώς δαπανά μεγάλα ποσά για επεξεργαστές και υποδομές για την κατασκευή και εκπαίδευση των μοντέλων της.

Σύμφωνα με το CNBC, οι επενδυτές αποτιμούν την OpenAI τουλάχιστον στα 80 δισ. δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: