Η OpenAI συνεργάζεται με Vogue, New Yorker και GQ για τη νέα εποχή της τεχνητής νοημοσύνης στα ΜΜΕ

Η OpenAI συνεργάζεται με Vogue, New Yorker και GQ για τη νέα εποχή της τεχνητής νοημοσύνης στα ΜΜΕ
France, 2024-05-07. Illustration, ChatGPT, for Chat Generative Pre-trained Transformer, is a prototype chatbot using artificial intelligence, developed by OpenAI and specialising in the dialogue. Photograph by Jean-Marc Barrere / Hans Lucas. France, 2024-05-07. Illustration, ChatGPT, pour Chat Generative Pre-trained Transformer, est un prototype d agent conversationnel, chatbot, utilisant l intelligence artificielle, developpe par OpenAI et specialise dans le dialogue. Photographie par Jean-Marc Barrere / Hans Lucas. (Photo by Jean-Marc Barrere / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Photo: AFP
Η συμφωνία φέρνει περιεχόμενο από τη Vogue, το New Yorker και άλλες εμβληματικές εκδόσεις στο ChatGPT και τη νέα μηχανή αναζήτησης SearchGPT.

Η OpenAI σύναψε μια σημαντική συμφωνία με τον κολοσσό των περιοδικών Condé Nast, ενισχύοντας το δίκτυο συνεργασιών της με κορυφαίες εταιρείες μέσων ενημέρωσης. Η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει στο ChatGPT και στη μηχανή αναζήτησής της, SearchGPT, να προβάλουν περιεχόμενο από διάσημες εκδόσεις όπως η Vogue, το New Yorker, και το GQ. Παρόμοιες συνεργασίες η OpenAI έχει συνάψει με το περιοδικό Time, τους Financial Times και το Associated Press.

Το περιεχόμενο από οργανισμούς μέσων ενημέρωσης είναι ιδιαίτερα πολύτιμο για τις εταιρείες τεχνολογίας, καθώς χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης. Παρά τις συνεργασίες αυτές, υπάρχουν και οργανισμοί, όπως οι New York Times και η Chicago Tribune, που αντιδρούν και προσπαθούν να προστατεύσουν νομικά το περιεχόμενό τους.

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας μεταξύ της OpenAI και της Condé Nast δεν έχουν αποκαλυφθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Brad Lightcap, Chief Operating Officer της OpenAI, δήλωσε πως η εταιρεία δεσμεύεται να συνεργαστεί με εκδότες ειδήσεων για να εξασφαλίσει ότι η τεχνητή νοημοσύνη διατηρεί την ακρίβεια και την ακεραιότητα στην παροχή ειδήσεων.

Η άνοδος των social media και άλλων ψηφιακών πλατφορμών έχει προκαλέσει προκλήσεις στα επιχειρηματικά μοντέλα των οργανισμών μέσων ενημέρωσης. Ο διευθύνων σύμβουλος της Condé Nast, Roger Lynch, ανέφερε ότι η συνεργασία με την OpenAI βοηθά στην αναπλήρωση μέρους των εσόδων που χάνονται, επιτρέποντας στην εταιρεία να συνεχίσει να επενδύει στη δημοσιογραφία και τις δημιουργικές προσπάθειες.

Η OpenAI κυκλοφόρησε πρόσφατα τη μηχανή αναζήτησης SearchGPT, η οποία βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και αναπτύσσεται με τη συμβολή συνεργατών από τον κλάδο των ειδήσεων. Πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι η τεχνολογία chatbot θα γίνει ένα από τα κύρια εργαλεία στις μηχανές αναζήτησης του μέλλοντος. Σε αυτό το πλαίσιο, η Google, η οποία κατέχει πάνω από το 90% της παγκόσμιας αγοράς αναζήτησης, προσπαθεί επίσης να ενσωματώσει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στα προϊόντα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: